neděle 29. května 2011

Fotbal: Porazili jsme se sami

Co psát o zápasu, o němž jsme věděli, že v něm musíme získat body a pak jsme viděli to, co jsme viděli. Prý nemám nikoho chválit. Tentokrát nebudu. Nemám koho. Řeč je samozřejmě o nejdůležitějším utkání kola, o zápasu okresního přeboru Božice A – Blížkovice A. 

OP
Božice „A“- Blížkovice „A“ 1:2 (1:0)
Ne 29.5.2011, 16.30 h, HR: Šachl, AR:  Hačecký, Hejmalík. delegát Petr Krška.
K zápasu jsme nastoupili bez zraněného Patrika Šotkovského (citelně chyběl, snad už do Krumlova pojede, aspoň na lavičku), bez zraněného Lopíka (i on v útoku chyběl) a nečekaně i bez zraněného Davida Hostínka, který se v posledních zápasech rozehrál. Naopak po kratší absenci nastoupil od začátku David Švejdík a na poslední čtvrthodinku Roman Šebela. Nastoupili taky Michal Tapšík (střídán v druhé půli) a Aleš Žák.
Blížkovice mají letos kvalitní tým, hrají v pohodě a bylo to znát i v tomto utkání. Celý 1. poločas se odehrával vesměs ve středu hřiště s občasnými výpady na jednu či na druhou stranu. Fotbal byl docela pohledný, ale krásných fotbalových akcí bylo jako šafránu. Proti urostlým hráčům hostí jsme se snažili o kombinační hru a občas se zdálo, že to může být i klíč k úspěchu. Kolem 23. minuty mi jen tak do ucha podotkl přítomný funkcionář OFS: Zatím nikdo nic! Měl pravdu, ale brzy poté se do šancí dostali jak hosté (pěknou střelu Svobody vyrazil Ivoš), tak naši.  Z naprosto nevinné akce se v 38. minutě zrodila taky naše vedoucí branka. Nevím přesně, kdo střílel, důležité bylo, že se Tomáš Polický nebál dát do této střely nohu a míč perfektně umístil do blížkovické branky. Ujali jsme se vedení 1:0 a to jsme do konce poločasu udrželi. A to ještě ve 44. minutě přesně vypálil Michal Tapšík, gólman Blížkovic ji však nadvakrát chytil.
Druhý poločas začal nečekaně. Ještě jsme se ani nerozkoukali, Ivoš pozdě zareagoval a Jan Holík z dálky umístil svou střelu k naší pravé tyči. Bylo nečekaně vyrovnáno 1:1. Měli jsme pak několik menších příležitostí (Čert nad, Tomáš Polický sklouzl), ale i dvě velké. V 54. minutě nádherný centr Tapšíka napálil David Švejdík těsně před brankou, ale střela šla těsně vedle tyče! A v 72. minutě se v šanci před blížkovickou brankou ocitli tři naši (nejvíc Evžen Egner hlavou), ale opět bez efektu. Naší poslední neproměněnou příležitosti byla hlavička Jary Jandáska v 73. minutě. Orazítkovala břevno. A to bylo protentokrát z naší strany všechno. „Pane bože, pane bože!“, zoufal si na ochozu přítomný nestor božického fotbalu! Nic platno. Nepomohlo střídání (Roman Šebela za Jana Kudličku), nenašel se nikdo, kdo by zdvihl pohozený prapor a zavelel ke zteči. Místo toho se v probíhající 89. minutě dostal po zaváhání našeho gólmana do zcela nečekané příležitosti střídající Janiška a nezbylo mu nic jiného, než míč umístit do zcela odkryté a prázdné branky. Prohrávali jsme 1:2. Na naše další střídání už nebyl čas. Ještě se bojovalo v rohu a po druhé žluté kartě viděl červenou hráč Blížkovic Velčický. Tou dobou už řada z devadesáti diváků opouštěla náš nádherný sportovní stánek. Zklamání bylo veliké.
Příští týden jedeme do Mor. Krumlova. Naděje umírá poslední, pořád je o co hrát!
Sestava: Ivo Urban – David Švejdík, Jiří Kubíček, Aleš Žák – Josef Šprencl – Petr Horký, Jan Kudlička (od 75. minuty Roman Šebela), Tomáš Polický (jeden z mála, který ukázal, že to s míčem umí), Michal Topolčan – Jaromír Jandásek, Michal Tapšík (od 59. minuty Evžen Egner). Trenér Jan Kudlička st., vedoucí mužstva Karel Kučera.

IV.C
Micmanice „B“- Božice „B“ 1:5 (0:1)
So 28.5.2011, 16,30 h, HR: Šarközi
S úsměvy ve tváři, s dobrou náladou a taky s jasným vítězstvím se v sobotní podvečer vrátilo naše „Béčko“ z Micmanic. Po období tápání se zdá, že mužstvo našlo svůj koncept a zkušenému trenérovi Mirkovi Jandáskovi se podařilo vytvořit stabilnější „mix“ z hráčů „A“týmu, dorostenců a kmenových hráčů našeho „B“mužstva v čele s Markem Zifčákem a tentokrát i s Lubošem Ralenovským. Taky návrat gólmana Jary Lukáče se projevuje velmi pozitivně. První aktér, kterého jsem po utkání potkal, byl Michal Topolčan. Zářil spokojeností a na můj dotaz odpověděl lakonicky: Výborný!  Celý zápas odehrál Jirka Kubíček (dával náš poslední gól na 1:5) a Čert, poločas si dal Michal Topolčan a 60 minut pobyl na hřišti David Hostínek. Velkým obratem zápasu byly dvě Majklovy branky za sebou (až na 0:3), což zdravě „nabudilo“ zbývající naše hráče, kteří si taky chtěli dát gól a nechtělo se některým ani střídat. Mimochodem Majkl je naším nejlepším střelcem letošního ročníku. Přesto si zahrál celý širší kádr našeho týmu včetně Dalibora Tomáška, Martina Vařeky či Patrika Klinera. Hráli i dorostenci Tomáš Rauš (dával na 0:4), David Mlčúch, střelec vedoucí branky po nezištné přihrávce Michala Topolčana, a Zdeněk Chrenovský. Domácí korigovali z penalty na 1:4 a v závěru ještě přišli o jednoho hráče po udělení červené karty. Dokud domácí mohli, byla i hra docela pěkná, poslední čtvrtinou zápasu už se domácí protrápili. Kdovíjak se domácím spalo, když se před začátkem radovali: Jé, Božice jsou poslední, to si vylepšíme skóre!

Dorost –OS sk. B, o umístění
Šanov – Božice 5:0 
Ne 29.5.2011, 10:15, HR: Ďurko

Žáci – OP
Božice – Hatě 7:1
Ne 29.5.2011, 14,30 h, HR: Hačecký

Přípravky – OS sk. B
Hřiště: Božice 10:00  Šalamon – dvojzápas Božice - Prosiměřice
Božice – Prosiměřice 1:2
Božice – Prosiměřice 2:2
Všechny naše branky dal Konupčík.

Ženy - MSDŽ
Božice - Vrchovina 2:4
So 28.5 2011 v 16:30 h

                       Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Nevím na co vedení čekalo se střídání Honzy, bylo na něm vidět už 15 minut před střídáním, že nemůže. Pak i postavení Romana do zálohy, bylo na nic. Bohužel tento zápas OPĚT "prokaučovalo" vedení. Je to bohužel už po několikáté....

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojte,nevim proč se obouváte do vedení,pán Kudlička je momentálně jediný člověk u nás kdo to může dělat,ale je horší to,že mužstvo natáhne za jeden provaz,no nevyšlo to i golmanovi,ale je další zápas a ukáže ,že je jeden z nejlepších,tak se na to připravte a ty 3 zápasy odmakejte a neurážejte vedení.Pavel.

    OdpovědětVymazat
  3. Moje řeč!!! Po bitvě je každý generálem. Tlak na všechny kolem našeho fotbalu je velký a Krumlov před námi, tak jedeme!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud zabojují Jaroslavice v I.B, tak taky ještě není všechno ztracené ...

    OdpovědětVymazat