sobota 28. května 2011

Otevřená Noc kostelů


Již potřetí se poslední májový páteční podvečer a večer otevřely vstupní brány našich církevních památek, aby přijaly návštěvníky na netradiční akci nazvanou Noc kostelů.

Mezi otevřenými jihomoravskými chrámy, kostely a kaplemi, kterých bylo letos již více než 110, přivítal malé i velké, věřící i laiky i kostel sv. Michaela v nedalekých Dyjákovicích. Otec Pavel, který byl duší zdejší Noci, přivítal mezi účinkujícími i božický pěvecký sbor De Melodica. Pod taktovkou Mgr. Dagmar Szabóové a s hudebním doprovodem Mgr. Jakoubkové přispěly členky našeho sboru k působivé mystické atmosféře, nevšednímu zážitku a duchovnímu obohacení všech přítomných (a to i těch, kteří teprve zanedlouho přijdou na tento svět).
Noc kostelů si již získala své místo v kalendáři společenských a duchovních akcí a nás musí těšit, že i s významným přispěním našich spoluobčanů. A potěšitelné je, že návštěvníky tentokrát neodradilo ani nepříznivé deštivé počasí. Stálo to za to.
                      Ladislav Nevrkla





1 komentář:

  1. Pozvání na vystoupení pěveckého sboru De Melodica: v neděli 19.6.2011 po mši (cca 11 h) v božickém farním kostele sv. Petra a Pavla. Jste srdečně zváni. (lan)

    OdpovědětVymazat