čtvrtek 11. srpna 2011

Fotbal: Fotbalový víkend v Božicích

Nový ročník okresních fotbalových soutěží bude zahájen tento víkend. Shoda okolností tomu nakonec nahrála, že oba mužské týmy budu hrát své zápasy na domácím hřišti. Snad netypicky v tom, že v sobotu se představí "A"tým v zápase Hostan okresního přeboru a v neděli se můžeme podívat na tradiční derby plné překvapení Božice B - Břežany B.

Letošní ročník Hostan okresního přeboru má nového sponzora - pivovar Hostan firmy Heineken - a jeho logo budou mít naši fotbalisti na trenýrkách jedné své soupravy (na vlastní oči uvidíme v sobotu). Na povinné soupisce božickému mužstva najdeme známé tváře a opory našeho týmu - např. Jan Kudlička, Patrik Šotkovský, Jaromír Jandásek, David Švejdík, Roman Šebela, Ivo Urban, František Hofman, Aleš Žák - ale i nadějného Jakuba Zifčáka a novou tvář našeho celku Pavla Michaloviče. Samozřejmě, že kádr mužstva je daleko širší a diváci se určitě můžou těšit na bojovníka Jirku Kubíčka, technické finty Tomáše Kudličky nebo mladé hráče, kteří nastupovali již loni jako jsou Marian Vávra nebo Tomáš Rauš a další. A jak už jsem uváděl nedávno, kopačky mají připravené i funkcionáři  - vedoucí družstva Petr Horký nebo trenér David Švestka - a taky služebně starší hráči jako třeba Svaťa Nevěčný. A některé hráčské záležitosti se ještě v těchto chvílích dolaďují (třeba příchod druhého gólmana).
Bez problémů a silnější by letos mělo být i naše "béčko". Uvidíme v neděli v tradičně emočním zápase se sousedy z Břežan. Dorost vstoupí do soutěže až příští sobotu 20.8.2011 - zápas v Jaroslavicích byl na žádost domácích posunut již na 13:30 h. Okresní přebor žáků bude zahájen v neděli 28.8. zápasem našich žáků v Mikulovicích a přípravky vyběhnou na trávník až v neděli 11.9.2011 na 1. turnaji v Dyjákovičkách od 9:25 h.
Fotbalový bude tedy již tento víkend. Souhlasili jsme s žádostí Mor. Krumlova B a úvodní zápas Hostan okresního přeboru místo v Krumlově bude sehrán v sobotu 13.8.2011 v 16.30 h na našem hřišti. Hlavním sudím je P. Kolesa. nebylo by špatné, kdyby naši hráči napodobili Tasovice, které ve středu rozstřílely v zápase Ondrášovka Cupu ambiciózní "znojemskou farmu" Rosice 7:3. Byl jsem zvědav hlavně na výkon Jaroslava Šuráně - jednoznačně nejlepší hráč na hřišti. Kromě perfektních akcí a přihrávek dal sám jednu z branek.
                                                                                             Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. dobrý den,prý Ivoš nebude tři zápasy k dispozici,co je na tom pravdy,děkuji.Kdo bude v brance?Milda.

    OdpovědětVymazat
  2. Zjistím zítra večer. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak chytat bude určitě kvalitní gólman: buď nováček Milan P. nebo zkušený Jara L. Nechme to na trenérech :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat