středa 3. srpna 2011

Malé zamyšlení 3: Tentokrát nad fotbalem

Hattrick dneska dám, celou tě prozkoumám, vždyť jsem kanonýr, ještě plnej sil. Řada našich fotbalistů je na tom podobně jako Aleš Brichta v uvedené písničce, i když ten zmiňovaný hattrick dal naposled asi náš nejlepší současný kanonýr Jara Jandásek, a to už taky bude nějaký ten pátek.
Tento hráč patří společně s Davidem Švejdíkem, Honzou Kudličkou, Romanem Šebelou či aktuálně dlouhodobě zraněným Michalem Topolčanem k fotbalistům, o nichž se říká, že jsou v nejlepších fotbalových letech. Bezesporu, o tom není řeč! Tito hráči by měli tvořit pevné jádro našeho nově budovaného mužstva. Vrací se Pacík, připravuje se po roce Petr Procházka. Následuje silná „legie „krajánků“, kteří u nás už vesměs hráli a měli by nastoupit i letos, v čele s Jirkou Kubíčkem, Ivošem Urbanem, Alešem Žákem, Frantou Hofmanem ...  O Tomáši Polickém, Davidu Hostínkovi či Pavlu Ležákovi nejnovější informace nemám. V jednání o přestupu či hostování je několik hráčů z okolí, uvidíme, co z toho bude realizováno. Nebudu předbíhat, byť nám přebor startuje již za týden.
Nové vedení „A“mužstva prý chce výrazně omladit tvář našeho týmu. Budiž. Nedávní dorostenci ukazují, že mají co nabídnout. Řada z nich už má své místo v celcích mužů A i B. Předloňský kapitán dorostenců stoper Patrik Šotkovský ukázal již v uplynulé sezóně (až do nešťastného zranění),  že i v „áčku“ je schopen kvalitně a spolehlivě plnit roli dirigenta nejen zadních řad. Své již ukázali Marian Vávra či Tomáš Rauš. Mohli by následovat další – David Mlčúch, Zdeněk Chrenovský, Evžen Egner, Tonda Těthal ... Minimálně stabilně v kádru „B“týmu a připraveni na lavičce „A“.
No a připraveni k výpomoci budou určitě i zástupci „staré gardy“ v čele se Svaťou Nevěčným. A když nebude zbytí, věřím, že by si kopačky opět obul i vedoucí mužstva Petr Horký!
Startujeme letos třetím rokem za sebou v okresním přeboru, víme, že kvalita soutěže jde nahoru, ale přesto všichni věříme, že to zvládneme a že to bude sem tam i ten slibovaný hattrick! Zasloužíme si ho.

                                                                                                                                   Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Polický šel do Těšetic, viz http://www.tjtesetice.cz/products/tomas-policky/

    OdpovědětVymazat
  2. A Lopík asi taky v Božicích skončil...

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední přípravný zápas sehrají Božice v neděli 7.8.2011. Zajedou si do Rakouska (cca 20 km) k zápasu s UFC Obritz. Víc v pátek na tréninku. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. K přípravě už něco píšu - tak během noci :-) - (lan)

    OdpovědětVymazat