neděle 7. srpna 2011

Fotbal: Poslední příprava ukázala … Koho? Co?

Škoda, že jsem nebyl mezi těmi, kteří bloudili po rakouských cestách, aby se zúčastnili jako hráči či diváci posledního přípravného zápasu.
I tak jsem vpodvečer ve „štábu“ našeho mužstva načerpal dostatek informací, abych si udělal obrázek  o tom, jak to vypadalo na hřišti i o tom, jak by to mělo vypadat „naostro“!


UFC Obritz – TJ Sokol Božice 6:1 (1:0)
K poslednímu přípravnému zápasu zajelo naše mužstvo k rakouským sousedům. UFC Obritz je účastníkem základní rakouské soutěže (něco jako náš okresní přebor) a hrají tam i čeští fotbalisti (tentokrát minimálně gólman).
U nás dostali příležitost hlavně hráči, kteří chodí na tréninky a hráči, které trenéři potřebovali „vidět v akci“. Zahrálo si i hodně dorostenců. Především 1. poločas odpovídal předpokladům a splnil svůj cíl. Ve druhé půli jsme prostřídali, vytratila se koncepce, v řadě případů došly hráčům síly, nedařilo se druhému gólmanovi a tak je výsledkem trošku divoké skóre!
Všichni se shodli na tom, že z nových tváří se ve velmi dobrém světle ukázali dorostenec Kuba Zifčák a gólman Milan Pavlík. Po půlroce nastoupil Patrik Šotkovský a po roce Tomáš Kudlička. Oba ukázali, že budou patřit do základu („osy“) našeho „A“týmu. Škoda, že tentokrát nenastoupili další dva klíčoví hráči našeho mužstva – Jan Kudlička ml. a David Švejdík  - a někteří další hráči, kteří by za nás mohli v novém ročníku okresního přeboru nastoupit. Že náš jediný gól vsítil Jaromír Jandásek (snižoval na 2:1), jenom dokládá, že bez zkušených hráčů to ani v novém ročníku nepůjde. Trenér David Švestka byl trošku na rozpacích v celkovém hodnocení dnešního přípravného zápasu, potvrdil však, že první poločas celkem splnil jeho představy. „Nebyla tam ani žádná pořádná standardka,“ konstatoval nestor božického fotbalu. „Ale byla!“ bránil se Pacík. Prostě přípravný zápas se vším všudy – s pěknými momenty i kiksy a nezdary.
V sobotu zajíždí naše áčko k prvnímu mistrovskému zápasu Hostan okresního přeboru do Moravského Krumlova. Chci věřit tomu, že budou Krumlovští tentokrát víc myslet na hru než na zisk tří bodů za každou cenu.
Sestava: Milan Pavlík (Kuba Benkovič) – Roman Šebela, Jirka Kubíček, Zdeněk Chrenovský – Petr Procházka – Aleš Žák, Tomáš Kudlička, Patrik Šotkovský, Pavel Michalovič – Tomáš Rauš, Kuba Zifčák. Na střídačce: Marek Zifčák, Vlasta Žilík a Jaromír Jandásek (jeden z bloudících). V závěru si zahrál i vedoucí mužstva Petr Horký. Trenér: David Švestka, vedoucí mužstva: Petr Horký.
                                                                                                                 Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. jen se chci zeptat,Ivoš už u nás nebude chytat!
    To by byla škoda,Pavlas nechytal špatně,ale..
    Tak se ho pokuste udržet,je to přece dobrej brankář a kluk do party.P.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivoš by měl být jedničkou áčka, je momentálně na brigádě. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Pozor změna: Úvodní zápas OP se na žádost Mor. Krumlova odehraje v sobotu 13.8.2011 v 16.30 h na našem hřišti. Takže v sobotu doma Božice A - Mor. Krumlov B! (lan)

    OdpovědětVymazat