neděle 21. srpna 2011

Fotbal: Příště s gólmanem a pro vítězství

Druhé kolo okresních fotbalových soutěží zastihlo naše celky v různém rozpoložení a v různých konkrétních situacích. Zatímco dorostenci posíleni o "žákovskou legii" svého hostitele  z Jaroslavic doslova rozstříleli, "B" tým zdolal nově utvořené béčko Práčí díky střelecké pohotovosti a v nejdůležitějším zápase Hostan OP jsme si nakonec nevybojovali zasloužený bod, ovšem celkový dojem zanechali naši hráči dobrý.

Hostan OP:
Božice A - Rakšice 4:6 (0:4)
Až na gólmana, nastoupili naši v téměř optimální sestavě. Poprvé v letošní sezóně se na hřišti objevili David Švejdík a Patrik Šotkovský a na výsledném dojmu to bylo znát. Osobně vidím jediný problém: někteří naši hráči mají svoji silnou stránku na určitém postu a pokud hrají jinde, jsou poloviční. Naše nové trenérské duo to určitě vnímá podobně a vynucené změny v druhém poločase dávají naději, že už v příštím zápase se zablýskne na úspěch.
Náš největší problém byl zjevný už hodinu před zápasem. Ani jeden ze čtyř našich gólmanů nebyl k dispozici. Do branky proto nastoupil Kuba Zifčák, který si už v sobotu zachytal za dorost i za béčko. Tentokrát byli hbití útočníci hostů nad jeho síly. Bylo by zbytečné svádět na něho vinu, dělal, co mohl. Za obětavý zákrok na pronikajícího útočníka uviděl v 29. minutě červenou a tím to pro něj dneska skončilo. Jirka Kubíček se potom v brance taky nenudil a blýskl se mnoha zákroky, které nás uchránili od ještě vyššího přídělu. Na druhou stranu je třeba konstatovat, že do druhého poločasu jsme vběhli s elánem a iniciativou a v 76. minutě snižoval Honza na nadějných 4:5! Škoda, že náš tlak utnul v 86. minutě rakšický hráč Machotka. Všichni jsme věřili, že máme na vyrovnání. I přes porážku jsme dneska odcházeli daleko spokojenější a optimističtěji naladěni. Příští týden jedeme do Višňové pro body! Konečně už s Ivošem v brance.
Počáteční nervozitu potrestali Rakšičtí v 7. minutě a v 15. minutě jsme prohrávali už 0:2. V 29. minutě zastavil Kuba pronikajícího útočníka ve vápně nedovoleně a z penalty hosté zvýšili na 0:3. Navíc uviděl Kuba červenou a do branky se postavil Jirka Kubíček. V 37. minutě orazítkovala Džampova bomba tyč, začali jsme mít i víc ze hry, ale v nastaveném čase hosté upravili skóre 1. poločasu na hrozivých 0:4. Část malověrných božických fandů seděla tou dobou již v blízkém hostinci.
Do druhé půle posílil naše řady Marian a Čert, hráči si vyměnili pozice a dokonale překvapili hostující tým. Najednou bylo na hřišti jenom jedno mužstvo, a to naše. Nejdříve orazítkoval svou druhou bombou David Švejdík (53. minuta) tyč, nato si hosté dali parádního vlastence (56. minuta), potom snížil Marian Vávra na 2:4 a když už se zdálo, že se náš kolos dostal do správných obrátek, zvýšili hosté z ojedinělého útoku po chybě naší obrany na 2:5. Nic jsme nevzdali a v 65. minutě Džamp z přímého kopu pálil potřetí do tyče, tentokrát však vnitřní a odražená střela se odrazila do branky. Pak se několikrát vyznamenal Jirka Kubíček v brance a zázračně zachraňoval ojedinělé útoky hostů. Úspěch se blížil, když Honza v 76. minutě nezadržitelně snížil na 4:5. Navíc trefil Aleš Žák v 79. minutě opět tyč. Příležitosti měli i hosté (taky tyč v 85. minutě) a po zmatku v naší obraně si vítězství nakonec pojistili šestým gólem. V zápase padlo 10 branek, škoda, že jsme nezískali aspoň bod.
Sestava: Jakub Zifčák (od 30. minuty Jiří Kubíček) - David Švejdík, Roman Šebela, Jiří Kubíček, Aleš Žák - Petr Procházka, Tomáš Kudlička, Patrik Šotkovský, Pavel Michalovič - Jan Kudlička, Jaromír Jandásek. Střídali Marian Vávra za T. Kudličku, Petr Horký za Petra Procházku a Zdeněk Chrenovský za Romana Šebelu. Zápas řídil rozhodčí Chromý, přítomen byl delegát OFS Jozef Števica.

IV.C
Práče B - Božice 1:2
Naše branky dali neúspěšní exekutoři pokutových kopů z minulého kola Michal Himal a Petr Horký. V brance nastoupil Kuba Zifčák.

Dorost:
Jaroslavice - Božice 0:11
Přestavěný tým dorostu ukázal, že se žádného soupeře nelekne a nasypal domácím dorostencům téměř tucet branek. V sestavě se objevilo 6 žáků. Chytal Kuba Zifčák.
Branky: Lukáš Svoboda - 3x, Vlasta Žilík a Ruda Čížek po dvou, po jedné: Tomáš Rauš, Roman Šob, Sláva Urban, Zdeněk Chrenovský.




                                                                                                               Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat