pátek 12. října 2012

Budeme hýbat s cenou za odpady?

Příští čtvrtek 18.10.2012 se v 18 hodin sejde řádné zasedání obecního zastupitelstva. Program není nijak nabitý, a tak by mohlo dojít i na diskuzi, jež se už nějak způsobem bude vázat k novému rozpočtu na rok 2013.Kromě neoblíbeného evergrýnu kolem neplatičů bytů by se mohlo diskutovat i kolem likvidace odpadů. Obce totiž dostaly v letošním roce do rukou novelu zákona, která jim umožňuje pro rok 2013 zvýšit poplatek nad dosavadní limit pěti set korun.
Většina radnic však o zvýšení neuvažuje (jak jsem četl využijí toho ale např. v Hrušovanech n. Jev.), spíše přemýšlejí, jak případnému zdražování předejít a přitom se vejít do dosavadních nákladů. Inspirativní jsou v tomto směru v Jevišovicích, kde tamní radnice zahajuje jednání s firmou A.S.A. o snížení ceny a o změnách v systému svozu.
I v Božicích upozorňovala radnice několikrát v tomto volebním období, jak bychom za likvidaci odpadu mohli ušetřit. Taky je na webových stránkách obce Božice již několik měsíců anketa s názvem Uvítali byste zřízení sběrného dvora v naší obci? Odpovědí se tam za tu dobu sešlo 92, a z toho je 69 kladných ANO, využíval/a bych ho. To je velice konstruktivní přístup, na něj bude naše radnice zcela určitě reagovat.
                                             Ladislav Nevrkla


Žádné komentáře:

Okomentovat