sobota 1. března 2014

Fašankový rej masek a půlnoční překvapení

Po 20 hodině se sál božického kulturáku zaplňoval nejen návštěvníky, ale především masopustními maškarami. Obvyklý rej masek začal promenádou za zvuku Vídeňského valčíku a v doprovodu tradičně výborného Codexu Karla Michalčíka.
Masky pózovali, promenovali po sále, tančily a vůbec navodily tu pravou masopustní náladu. Na několika snímcích se o tom můžete přesvědčit i vy. Taky se letos tradiční Peklo proměnilo ve stylovější Hydrant: Když hasiči, tak něco od vody! V této chvíli se hlasuje o nejlepší masku. Kterou byste si vybrali vy?

                         Ladislav Nevrkla

P.S. Z vítězství se letos s výrazným bodovým ziskem radovala skupina Boney M. Hippies neboli Květinové děti z Klondajku obsadili druhou příčku a třetí byli Krteček, 4. místo patřilo skupině čtyř zombie, na 5. místě skončili Piráti z Karibiku a šestým oceněným byl Mexičan. I tak jsem v době vyhlášení napočítal na padesát masek, a to jich možná bylo i víc.






































3 komentáře:

  1. Dnes (2.3.2014) začíná na ČT 2 šestadvacetiletý seriál nazvaný Naše tradice. Průvodcem půlhodinových dílů bude herec Miroslav Táborský a většina dokumentů se natáčela na Moravě. nemusím zdůrazňovat jistě proč. Úvodní díl se bude věnovat Silvestr a Nový rok. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Hasiči opět nezklamali! Co dodat -půlnoční překvapení bylo SUPER,klobouk dolů.Skvěle jsme se pobavili a užili si to. E.Vlachynská a spol.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdo mi pošle nebo předá foto z pochovávání basy, přidám je k této prezentaci. Zápasím s nachlazením, takže jsem už tuto část fašanku neshlédl. (lan)

    OdpovědětVymazat