pátek 13. června 2014

Chybička se vloudí

Údržba veřejných ploch je každoroční obecní téma. Zvláště když zaprší, pak se rozzáří obloha, stupnice teploměru vyletí ke 30°C - a tráva roste jako blázen. Myslím, že Božice mají s údržbou svých rozlehlých ploch své dlouholeté zkušenosti a dá se říct, že vesměs jen pozitivní.
Přesto jsem letos (a vlastně i vloni) už poněkolikáté na vlastní kůži pocítil, jaké to je, když se chybička vloudí. Nejdřív jsem takto přišel o samičku rakytníku řešetlákového na obecní ploše před naší křídlovickou zahradou, potom o několik sazenic turkestánského brestu u vnější zdi jedné z našich hospodářských budov.
Ještě v neděli jsem s potěšením kontroloval, jak mu to letos roste - a v pondělí skončil pod obecní strunou.
Kdo způsobil jinou chybičku, nevím. Tedy vím, ale není jisté, že to tak je. V neděli se v určitých kruzích rozkřikla fáma, že zemřela jedna občanka z Božic, t.č. bydlící v DPS. Byla to však zpráva Rádia Jerevan. Stalo se, nešlo ovšem o úmrtí, ale o převoz do nemocnice. Víte, co se říká: ... ten bude dlouho živ! Tak tomu bude i v tomto případě.
Majitel hostince Pod kostelem údajně sliboval, že na léto otevře. Léto už klepe na dveře, hospoda zatím neotevřela, jenom jsem viděl za pletivem ze dvora dva štěkající vlkodlaky.
Už tuto neděli budeme slavit Den otců. Je to nový svátek (na rozdíl od Svátku matek či MDŽ), dokonce ještě mladší než postupně přijímaný sv. Valentýn. Den otců se slaví druhou neděli v červnu! Vloni byl při této příležitosti uspořádán na Kolonii zdařilý Den otců na Kolonii aneb Táta fesT poprvé! Možná o tom nevím, ale plakátek či jinou pozvánku na letošní pokračování jsem nikde nenašel ani neviděl. Škoda, určitě by to byla akce, kterou by naše obec ráda podpořila.
Stěžuje si božické občanstvo na mladé motorkáře. Zvuk jejich mašin doopravdy nahání hrůzu a kdo má, tomu se až chlupy ježí! Hoši, neblbněte, nejste všichni jako Dan Landa! My se ani tak nebojíme vás, jako se bojíme o vás!
To, že se dneska - v pátek 13.6.2014 - hraje mistrovské fotbalové utkání okresního přeboru dorostu není tisková chyba, ale skutečnost. Na přání soupeře a po schválení OFS se od 18 h hraje dorostenecký zápas Božice - Mikulovice. Tak přijďte podpořit naše naděje, když do Brazílie to máme přeci jenom trošku dál a trošku dražší.
                           Ladislav Nevrkla
   
                                   

Žádné komentáře:

Okomentovat