pondělí 16. června 2014

Závěrečný koncert ZUŠ sledoval plný hudební sál

Kdo z vás chodí pravidelně (každoročně) na závěrečný koncert žáků božické pobočky ZUŠ Znojmo, může srovnávat a hodnotit. Podstatné však je to, že se zde každoročně prezentují kvalitními výkony žáci ze tříd obou učitelů Hany Mackové a Jana Svobody. Líbí se nám taky skladba programu a velmi příjemná atmosféra.
Natištěný program, který obdrží každý návštěvník, umožňuje základní orientaci mezi účinkujícími i mezi skladbami, které nám tito během hodinky postupně přednesou. Úvod tradičně patří nejmenším dětem z přípravné třídy a pak už se můžeme zaposlouchat do skladeb hraných na klavír, zobcové flétny, příčné flétny, altové flétny a díky Šimonovi Šubrtovi i  na housle.
Vrcholná čísla přicházejí taky tradičně v závěru večera. Ragtime pro čtyři ruce skladatele E. Hradeckého nazvané Cha - cha - cha v provedení Anety Komínkové a Hany Mackové byl tentokrát vynikající tečkou za podařeným  koncertem. A plný hudební sálek nešetřil ovacemi. Stejně tak ocenil i vystoupení každého účinkujícího a poděkoval jim za jejich celoroční píli, snahu a dovednosti.

     Ladislav Nevrkla









































Žádné komentáře:

Okomentovat