pátek 20. června 2014

Zpívání pro radost

Páteční podvečer s lidovou písničkou na rtech prožili ti z nás, kdo i přes drobnou přeháňku zamířili do sálu kina Marta. S našim pěveckým sborem De Melodica si pro radost a dobrou náladu mohl zazpívat skutečně každý.
První část podvečera byla  ukázkou současného repertoáru souboru, druhá pak patřila těm nejznámějším lidovým písním, které se generace učí od mateřské školky, aby se mohlo hrdě říkat, že se jedná o písničky národní. Ve spokojeném publiku dneska převažovali "Hujerovi", a to se mi velice líbilo. Tak by to totiž mělo být: když už někdo účinkuje, měli by ho svou účastí podpořit jeho blízcí. Dávají tak nepochybně najevo, že si jeho činnosti, záliby i umu váží, že z toho mají sami radost.
Po malé děkovačce zástupkyně sboru v současnosti jediné sbormistrové Mgr. Dagmar Szabóové se s námi členky loučily přáním, abychom od září posílili jejich řady. Jsou souborem otevřeným komukoliv z nás. Tak mám nad čím přemýšlet! :-) V mládí jsem v amatérské rockové skupině Aromatic nějaké hudební zkušenosti pobral.

                      Ladislav Nevrkla




Žádné komentáře:

Okomentovat