neděle 29. června 2014

Hody 2014: Nedělní odpoledne stalo se: fotbaly, mažoretky (+video), zábava

Nedělní hodový program začal již krátce po poleni, opět na hřišti. Na stolech se objevily hodové koláčky, za pípou byli všichni připraveni, vedení obce instalovalo náš vlastní skákací hrad (max. pro pět dítek), já nachystal aparaturu a Jirka Kubíček se věnoval svým malým svěřencům, aby svým mačem zahájili dnešní odpolední program.
Návštěvníci postupně zaplňovali prostory a zvláště poté, co se ukázalo, že avizovaná bouře Božice lízla pouze větříkem a několika kapkami deště, dětí i jejich doprovodů přibývalo. Na vystoupení mažoretek již bylo docela plno a s úderem 16 hodiny bylo vidět téměř třicítku hráčů derby České Křídlovice - Božice, diváky u zábradlí po celé délce, na ochozu a dokonce i na tribuně. "Lékař nemocných duší" Koblih ukázal své nádobíčko, aby pak po čtvrthodince ošetřil repelentem první úraz. Taky skákací hrad občas doklouzal po dlažbě až tak daleko, že se vysunul z nafukovacího rukávu a nečekaně splaskl! Ale to jsou všechno jenom příklady dokreslující dnešní odpoledne na hřišti.
Hudební skupinu Danteso jsem viděl přijíždět, ale letošní konec zápasu i zábava již byly beze mne. Trápí mě achillovka a tak nechám hospání, skákání a tancování těm zdravým. Stejně jako přeju hodovní chase, aby se nevyčerpala do mrtě a aby hodovní právo předal o půlnoci stárek Michal panu starostovi v pořádku. A aby jen na hodovní dny platilo to známé: Čí jsou hody? Naše! Čí jsou dluhy? Starostovi!
A ještě výsledky dnešních fotbalů:
Žáci: Božice - Mackovice 6:6
Chlapi (nad 30 let nebo nad 100 kg váhy): Božice - České Křídlovice 2:6 (1:2)

                                         (lan)
















Žádné komentáře:

Okomentovat