sobota 20. prosince 2014

Co nabízí poslední adventní víkend v Božicích a okolí

Bohatý program třetího adventního týdne bude v Božicích uzavřen v sobotu 20.12.2014 Výstavou obrazů Jiřího Pavelčíka v obecním vinném sklepě. 
Pořadatelé jednodenní akce pro vás v době od 13 do 20 hodin připravili nejen krásný umělecký zážitek, ale i kvalitní občerstvení.
Další akcí je nedělní Vánoční zpívání dobrovolníků z ADRY v jídelně (bývalé kapli) božického domova důchodců. Začátek Zpívání je ve 13:15 h.
Sobotu a neděli můžeme ovšem strávit i v našem okolí. Sobota 20.12.2014 je asi nejzajímavější v Miroslavi.
V Miroslavi bude sobotní dopoledne patřit tradičnímu setkání Vánoční strom řemesel v kulturním domě. Návštěvníci si zde mohou vyrobit různé drobné vánoční dárky, podívat se do řezbářské dílny, vyzkoušet si točení svíček, připravit voňavé ozdoby nebo kouzelná světýlka. Chybět nebudou kulturní vystoupení. Hned po zahájení v devět hodin dopoledne vystoupí cimbálová kapela Donava. Před kulturním domem a na blízkém náměstí se bude současně konat adventní trh. Pořadatelé letos připravili novinku, dobročinnou polévku. Zelná polévka s klobásou se bude podávat u adventního věnce. 
V sobotu a v neděli si můžete zajít na řadu adventních koncertů ve Znojmě, v Miroslavi, v Mor. Krumlově a jinde. Já bych vás však rád pozval v neděli odpoledne na louckou faru na přednášku kněze a vědce Marka Orko Váchy. Od 16 h zde bude hovořit o spojitostech křesťanství a ochrany přírody.
                             (lan)


2 komentáře:

  1. Dobrý večer vám že to nepatří zrovna k článečku, ale chtěla bych se zeptat zda nevíte jestli je letos půlnoční vánoční mše o půlnoci, četla jsem že někde bývá třeba už v deset večer. Děkuji za odpověď M

    OdpovědětVymazat
  2. Ale patří :-)! Určitě bude v Božicích o půlnoci, jelikož náš kněz Marek Orko Vácha má ve 22:00 h tradičně půlnoční v poutním kostele v Lechovicích. Kdyby bylo něco jinak, určitě to uvedu na tomto blogu. A ještě přidám info: Kdo budete mít zájem o betlémské světlo, můžete si přijít k nám - Božice č. 64 (vedle hostince U Kudličků, v ulici Na Rafandě - ve středu 24.12. od 11 h. (lan)

    OdpovědětVymazat