úterý 2. prosince 2014

I v Božicích se ohlásila zima

Není to u nás asi tak traumatizující jako na Vysočině, na Přerovsku nebo v Brně či v Praze, ale první úder zimy pociťujeme i u nás. Když jsem v pondělí ráno musel dlouho odstraňovat ledovou krustu z čelního skla našeho auta, nečekal jsem, jak to bude vypadat dnes.
Navíc jsem včerejší dopoledne strávil v Brně a když jsem před polednem odjížděl, po nějakých kluzkých chodnících nebylo ani památky. Zato pondělní odpoledne, večer a noc už ukázaly, jak dokáže zima vycenit svoje zoubky. Velmi nebezpečná se ukazuje námraza na stromech. Pod její tíhou by mohlo i u nás dojít k nějaké nepředvídané situaci.
Kdo chce sledovat zásahy hasičů, ať mrkne na http://www.firebrno.cz/ a klikne na "zásahy". S padajícími stromy je to nebezpečné např. v sousedním Břeclavsku. U nás bylo jakž takž posypáno, ale: chlapi, chodníček u autobusové zastávky u sýpky je potřeba posypat celý!!! Jinak je to na zabití!
Kdo se chce naopak podívat, jak působí "berla Mrazilka" na naši přírodu, ať se jde podívat kolem svého bydliště. Je to "skleněná" nádhera.

                        (lan)




1 komentář:

  1. V Boroticích prý kvůli kalamitě uzavřeli školku, občanům nefungovala kvůli silné námraze na anténách televize. (lan)

    OdpovědětVymazat