pondělí 20. dubna 2015

Božice budou vypulírované jako z alabastru

Neznám na Znojemsku ekologičtější obec, než jsou Božice! Myslím, že současnými aktivitami trumfneme i dosud vedoucí Dobšice. Tolik akcí zaměřených na ochranu přírody, chráněné oblasti a nové ekologické aktivity možná nenajdeme ani na jižní Moravě.
Není to na jeden článek, ale postupně si je všechny představíme. Mokřady, lesopark, sklepní uličky, nově vysazované aleje, evropsky významné lokality, žabí stezky, Dropí pole, rybníky, potoky a řeky, mlýnské náhony, břehule v pískovně, sněženky ....................
Už před měsícem vyrazili za podpory naší obce první "uklízeči přírody" na Kolonii a ke Karlovským rybníkům. Píšeme o tom v březnových příspěvcích a heslo znělo: Ukliďme si Zemi!
V pátek 17.4.2015 si uklidíme ve svých domácích skladech, sklepech, šopách, garážích a pod., neboť je u nás organizován svoz nebezpečného odpadu. Podrobnosti na připojeném plakátku.
Třetí - byť ne vrcholnou - akcí tohoto druhu bude sobotní Ukliďme si Česko. Sraz je u kapličky (nikoliv u křížku, jak je uvedeno na plakátku) v Zámlýní ve 14 hodin. Za 14 dní pak tyto aktivity vyvrcholí výsadbou Aleje života právě v této oblasti cesty k Zámlýní a podél Jevišovky. Pokud si zde chcete koupit místo, mrkněte na web http://www.vetveni.cz/aleje-zivota/.
              (lan)


2 komentáře:

  1. Asi dvacítka dobrovolníků uklízela, jak u kapličky v Zámlýní, tak i v dalších prostorech, např. u hřbitova. Velkých pytlů s odpadky bylo nepočítaně ...

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a taky vsude ty pytle s odpadky zustali..Hnus..Jestli mysleli uklid tim,ze to nahazi ke kosum,vsude mozne a nechaji to tam tak to neni uklid..9 dni uz to vsude lezi a obec to neni schopna odvizt..

    OdpovědětVymazat