neděle 12. dubna 2015

Fotbal: I malá bříza může ohnout velký dub!

Dnešní zápas III.B tř. přivál na božické hřiště (momentálně ne nejlepší kvality!) soupeře nevyzpytatelného - B tým Horních Kounic. A jelikož kounické áčko včera vyhrálo, poslalo pár svých opor s B mužstvem. proto taky hosté v první půli trošku zlobili.
III.B: Božice - Horní Kounice B 4:0 (2:0)
Naše sestava: Michal Hrubý (bezchybný) - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Kuba Rambousek - Roman Šob - Petr Procházka, Evžen Egner, Jan Kudlička, Michal Topolčan - Pavel Ležák, Jan Szabó. Střídali: Martin Zedníček (místo Honzy Szabóa) a Broňa Horáček (místo Petra Procházky). Ze střídačky zápas sledoval David Švejdík (prý snad už zdravotně v pořádku) a Kuba Šafránek.

Naše branky: 1:0 - Pavel Ležák, 2:0 - Pavel Ležák, 3:0 - Honza Szabó, 4:0 - Jan Kudlička. Další dvě branky (Szabó a Ležák) nebyly pro ofsajd uznány.

Zápas začal ve svižném tempu, my jsme se do soupeře pustili (na nás nečekaně) hned od prvních minut. Ovšem první gólovou šanci měli hosté po naší dvojnásobné chybě už v 5´. Poté jsme párkrát zahrozili i my - Honza K., Lovec Evžen - tento tlak proměnil v 16´ Lopík ze skrumáže v náš vedoucí gól - 1:0.
Chvíli na to bylo ale málem vyrovnáno. Ještěže byl Míša v bráně pozorný a nenechal se přelobovat hlavičkou našeho stopera. Taky v 25´ vytáhl Míša jedůvku na roh! Pěkný volej Lopíka těsně minul v 30´ cíl a stejně tak v 34´ střela Prochyho. Hosté ještě jednou nevyužili šanci, když jejich útok vyrazil Míša nohou! Nedáš - dostaneš, náš útok zakončil Lopík  střelou do volného prostoru (když si předtím míč i vybojoval u čáry) a zvýšil naše vedení na 2:0.
Pak byli dvakrát šanci hosté, ale i my jsme vycenili zoubky - nejdřív Roman a pak Prochy pálili těsně vedle. I závěr poločasu jsme měli pod kontrolou a Míšova tečovaná střela i trenérova hlavička jen těsně nenašly cíl.
I druhá půlka začala svižně a náš tlak korunoval ve 49´ po vypracované akci gólem Honza Szabó! Zvýšili jsme vedení na 3:0 a to nás na dlouhé minuty ukolébalo. potěšily tak jen jednotlivosti - Honza K. pálil z oročky těsně vedle (57´) a Honza Sz. promarnil pěkně připravenou akci Romana Šoba. Dvě branky nám nebyly uznány pro ofsajd - ta první v 61´ z kopačky Honzy Sz. a ta druhá v 86´ při dorážce Lopíka.
po dvojnásobném střídání (62´ a 79´) jsme ožili. "Konečně pěkná akce našich, akorát to tam nepadlo," glosoval situaci Náčelník. "Modrej balet!!!" povzbuzoval týž fanoušek naše hráče a ti ho v 88´ vyslyšeli a naše vítězství potvrdil Honza Kudlička, když už předtím jsme obranu hostí dokonale rozebrali. Stav 4:0 už vydržel až do konce zápasu.
Vítězstvím jsme potvrdili naše postavení v tabulce. Příští víkend zajíždíme do Vedrovic, které dneska utržily debakl v utkání s naším nejvážnějším soupeřem z Olbramovic.
Dnešní utkání řídil Jiří Peřinka st.
                                (lan)



































Žádné komentáře:

Okomentovat