čtvrtek 16. dubna 2015

Co se píše o Agropodniku Mašovice?

Ani mě moc nepřekvapilo, co jsem se dnes dočetl o doprovodných jevech spojených s hospodařením Agropodniku Mašovice. Pro neznalé dodávám, že Agropodnik Mašovice hospodaří po krachu ZD Borotice-Božice i na několika stech hektarech božického a křídlovického katastru.
Firma stála i za vybudováním toho ekologického nesmyslu na nejúrodnějších pozemcích v povodí Jevišovky, tj. solárních neboli fotovoltaických panelů. Za nos by se měli chytnout všichni, kteří stavbu tohoto "veledíla" na božickém katastru umožnili. Čekám taky, kdy se konečně proti tomu ozvou aktivní ekologické iniciativy z naší obce. Zatím uklízíme náš rajón od igelitových sáčků a krabiček od cigaret, já se ale ptám, kdo bude jednou uklízet (a platit) likvidaci těchto panelů?
A teď přidávám reakce z médií na hospodaření Agropodniku Mašovice:
* Zajímá mne a se mnou pravděpodobně i mnohem více občanů, proč v poslední době po celých 24 hodin do celého Znojma proniká zápach, zřejmě z nějakého vepřína poblíž Znojma. Je to již silně obtěžující. Nemůžete zjistit zdroj zápachu? Omlouvám se, že nemá nic k tématu článku.
** S případným dotazem se obraťte na firmu, která už několik dní hnojí páchnoucí močkou pole mezi Znojmem a Mašovicemi...
*** Děkuji. Žiji zde již dlouhou řadu let a takový zápach nepamatuji. Jako bychom žili vedle a ne několik kilometrů od zdroje hrozného puchu. Nemám nic proti záslužné práci zemědělců, ale zde zřejmě někdo šlápl hodně vedle.
**** Původcem tohoto vlezlého smradu je hospodaření Agropodniku Mašovice. Svůj pláč tedy směřujte na předsedu představenstva Ing. Pavla Vybírala
***** Díky tomuto podniku smrdí velká část okresu

                                    (lan)

3 komentáře:

  1. agropodnik Mašovice, resp. Vybíral lidem vykládá, jak se stará o půdu, ale už jim neřekne, že kvalitní ornou půdu zaskládá FVE panely. V obci Mašovice 12 let bez povolení čerpal vodu z rybníčku do fekálů. smrad v Mašovicích z jeho kejdování je hrozný.

    OdpovědětVymazat
  2. Co jsem si zjišťoval:
    V ČR jsou postaveny stovky FTVe a řekně me si upřímně, že často pro přírodu a zemědělství na horších místech. Investor zajistí úklid ploch, které budou zorány a znovu využity k zemědělské činnosti.
    Článek ,,* Zajímá mne a se mnou pravděpodobně ....,, je z dílny jednoho Mašovického občana, který trpí duševní poruchou a patří v obci mezi věčné stěžovatele takřka na cokoli, takže je potřeba brát vše z rezervou :)Navíc bylo prokázáno, že zápach na Znojmo způsobilo kejdování polí Agra Jevišovice na Kasárenském kopci ... Ano, kejda smrdí, ale není jedovatá - výfukové zplodiny aut smrdí také, jsou jedovaté ale vozíme si zadky v autech tak nám to nevadí...ruku na srdce jestli to tak není. Kdo chce psa bít hůl si vždy najde....:)

    OdpovědětVymazat
  3. Když dojdou argumenty, začne osočování a osobní útoky o duševních poruchách..

    OdpovědětVymazat