pátek 3. července 2015

Božice: Vyvěsíme moravskou vlajku!

Božice ani letos nebudou chybět mezi rekordním počtem radnic, které ve státní svátek, ve svátek patronů Moravy, sv. Cyrila a Metoděje, v sobotu 5.7.2015 vyvěsí moravskou vlajku. Budeme tam v dobré společnosti všech důležitých měst, městysů a vesnic celé historické Moravy i dalších spřátelených sídel. K dnešnímu dni (3.7.) se k výzvě přihlásilo 1110 radnic a očekávají se ještě další.
Jen z našeho okolí jsem si všiml, že občanskou vlajku Moravy vyvěsí též v Břežanech, Pravicích či Hrušovanech n. Jev., na druhou stranu třeba v Hrádku, Jaroslavicích, Dyjákovicích, Hevlíně nebo Šanově. Pokud mají další radnice zájem, není žádný problém, aby se k výzvě připojili a svou obec přihlásili. Více informací najdete na  http://zamoravu.eu/vyvesime/.
 Moravský den se letos konal v neděli 28.6.2015 v Břeclavi a velice lákavý je Den moravské historie, který můžeme navštívit na hradě v Dolních Kounicích v sobotu 5.7.2015.  
Dne 15.6.2015 byla na YouTube umístěna píseň Tisíc radnic zdobí moravská vlajka  https://www.youtube.com/watch?v=98Ms5HNP7K0. Bohužel jméno naší obce na "běžícím pásu" uvedeno není, jelikož jsme se přihlásili o nějaký den později a byli tudíž zaregistrovaní pod číslem vyšším než 1000. Ale to nevadí.
                                                                                     (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat