úterý 9. června 2015

Co, kde, kdy v Božicích

Božické kulturní léto právě vrcholí a během prázdnin doufám přijde trošku oddych. K tomu zajímavému bude patřit příští víkend, kdy v rámci oslav 60 let božického fotbalu uvidíme fotbalový zápas veteránů Božic se soupeřem s věhlasným jmény, starou gardou Zbrojovky Brno. Večer potom na nás čeká koncert brněnském folkové legendy Romana Horkého a jeho skupiny KAMELOT.
Další doprovodné akce určitě zpříjemní sobotu 13.6.2014 v Božicích. Po Kamelotech zahraje k tanci a poslechu oblíbeny ŠURIBAND z Břežan. Ivana s Jarkem to musí rozparádit ....
Na sobotu 20.6.2015 byly přesunuty Cyklohrátky, s původním umístěním na Škárkovce a v jejím blízkém okolí. Pokud to opět počasí nepřekazí ...
Poslední červnový víkend bude již PO DVACÁTÉ patřit krojovaným božickým hodům. Doufám, že pořadatelé nezapomenou nějakým způsobem ocenit ty, kteří stáli u toho nápadu určit datum božických hodů na poslední červnový víkend a spojit je se svátkem patronů zdejšího kostela (od jehož vysvěcení uplynulo koncem dubna již 790 let) sv. Petra a Pavla. 
S Božickými hody je spojena i poslední pozvánka na neděli 28.6.2015. V 10.10 h proběhne v kostele sv. Petra a Pavla v Božicích hodová mše svatá spojená s Prvním svatým přijímáním. Všichni jste srdečně zváni.

                             (lan)

1 komentář:

  1. Se vším souhlasím, ale historické výročí, tj. 790let obce + vysvěcení našeho kostela si zasloužilo samostatnou oslavu, hlavně důstojnější a ne spojit všechno nepochopitelně takto jaksi dohromady. A samozřejmě i tak se sluší poděkovat těm, kteří se o výročí 790 vysvěcení postarali, hlavně vzpomněli. To by se mělo týkat vlastně výročí celé obce. Bohužel si vedení obce a jeho zastupitelé obecní historie moc neváží. A tak těm obyčejným lidem, kteří se i tak starají, velké díky.

    OdpovědětVymazat