úterý 16. června 2015

Kam o víkendu v Božicích i okolí

Kam o víkendu v Božicích? Ani nevím. Měl by se v sobotu 20.6.2015 konat tradiční volejbalový turnaj na umělce za školou, ale plakátky, ani jinou formu pozvánky jsem nikde neviděl, ani neslyšel. Pro menší děti v doprovodu rodičů by měly být uspořádány Cyklohrátky na Škárkovce a okolí. Ale ani tady hlavní organizátor veřejně nepotvrdil, zda akce bude, či nikoliv. Možná se pozvánky na obě akce šíří po sociálních sítích (facebooku, twitteru či google+). Tak je to myslím nejlepší, aspoň tam přijdou jenom pozvaní :-(!
Zato u sousedů se se svými akcemi netají a zvou prostřednictvím plakátů. Vyrazit můžete na Motosraz do Čejkovic nebo na Starou gardu Zbrojovky do Hevlína. A třeba ještě něco dalšího objevím.
Vlastně bych byl docela rád - a říká mi to i hodně a hodně občanů Božic - že by byli rádi, kdyby taky některý týden nic nebylo. Ztratili úplně přehled i zájem se těchto akcí účastnit. Obávám se, že mají vlastně pravdu. Takže si nechme volný víkend (i my jedeme na návštěvu k rodičům) a za 14 dní se těšme na KROJOVANÉ HODY. Bohužel ani tady se ještě neobjevily žádné plakáty a lidi se mě o víkendu ptali, jestli nevím, kdo bude hrát. Popravdě jsem jim říkal, že nevím. Ale určitě to v sobotu bude dobrá kapela, špatná tady nikdy nehrála.
P.S. Vlastně se budou s úspěšnou sezonou loučit naši fotbalisté.
P.S.S. A teď ještě ke všemu houká siréna. Ach jo, každý den se tady někde něco stane. Co je to za svět? Nebo je to zase námětové taktické cvičení jako předminulý pátek v podvečer?
            (lan)

8 komentářů:

  1. Nechci psát ironicky, ale stále se tu opakuje výročí hasičů, fotbalistů (oběma gratulace, jsou opravdu dobří), volejbalový turnaj, připomínají se krojované hody, ale nepadne tu už ani slůvko o 790 výročí historie Božic. To jako bylo nebylo a přitom je to, nebo by to měla být událost a hlavně pro obec aspoň vzpomínka na historický vznik našich spojených obcí a hlavně si toho vážit. Tím pádem to aspoň trochu lidem připomenout, aby nezapomínali na naši historii a i na to, jakou máme historickou obec. Jsme jedna z mála obcí, která se tím může chlubit. To jen taková malá připomínka.

    OdpovědětVymazat
  2. K 790. výročí obce bude v pátek 26.6.2015 v sále kulturního domu výstava materiálů o obci, k dispozici budou kroniky a měla by být beseda. Víc nevím, písemně jsem nikde nic neviděl. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za zprávu, opravdu úctyhodná vzpomínka na takovéto historické výročí. A písemně už nikde nic, proč také, že? Není to přece nic tak "důležitého" pro obec, tak proč se tím vůbec zabývat.

    OdpovědětVymazat
  4. já bych z toho takovou vědu nedělala, pořádné výročí to bude za deset let, až se to čísílko krapet zakulatí. a to se obec jistě rozšoupne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. vlastně nevidim žádný důvod slavit 790 let,nedělal bych ani žádnou výstavu,stejně mam pocit,ze je to spichnute horkou jehlou. nechal bych hody,to je pekna akce při všechny. Jenom kdo nam bude hrát?Asi Kodex,ten je nejlepší

      Vymazat
  5. Souhlasím s oběma komentáři - je pravdou, že za deset let to bude kulaté výročí, ale většina rodáků těch starších, už se toho určitě nezúčastní, protože už nemusí být mezi námi. A že je to letos spíchnuté horkou jehlou to je taky pravda. Takže raději nic než toto. Dotaz byl proto, že v jiných obcích, kteří si historie váží, oslavy pořádají každý deset let. Žádnou velkou oslavu, pouze menší důstojnou, ale opravdu důstojnou vzpomínku na vznik své obce. Tak se za deset let za všechny ty staré lidi, kteří se toho nedožijí "rozšoupněte". Také budete jednou v jejich věku (prostě staří a věřte uběhne to rychle, ani se nenadějete) a na vše se budete dívat stejně jako oni a možná si na jejich slova třeba i vzpomenete.

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě přidávám dodatek k historickému výročí Božic. Před chvílí mi bylo sděleno toto: včera v Hrušovanech tady měli slavnosti založení města vroce1195.Byl ta pěkný program celé odpoledne a pokračovalo to do noci. Vystupovala tam Eva a Vašek, pak následoval koncert Dalibory Jandy s dcerou. Bylo to moc pěkné a lidi chválili, že se na 820té výročí založení města Hrušovan nad Jevišovkou důstojně vzpomnělo. A ještě se mne ten člověk ptal, jak se to bude slavit v Božicích, tak mu bylo sděleno, že nijak - proběhnout hody a oslava 790 výročí obec proběhne tak, že v sále kulturního domu bude pouze výstava materiálů o obci, k dispozici budou kroniky a měla by být i snad beseda. Tak se velice divil, ne jen on, bylo u toho víc lidí a nepochopili, že si historie představitelé obce neváží. Tak jsme jim řekli, že se to údajně bude slavit za deset let a to vyvolalo docela velké pozdvižení s tím, že se toho mnoho lidí, hlavně těch nejstarších a rodáků v tom případě nedožije, že právě na tyto lidi starosta Hrušovan myslel. Jenom sděluji tento malý poznatek, jak to chodí v okolních obcích a jak se na to dívají i jejich obyvatelé, naši soused. Chce to zamyslet se a nepřemýšlet nad nepodstatnými věcmi, to mi bylo také doporučeno a pak jde všechno. Na svého starostu nedají dopustit. Ten prý by se takhle nezachoval (jejich citace).

    OdpovědětVymazat
  7. S Evou a Vaškem to v Hrusovanech určitě vyhráli. Diky,nechci!

    OdpovědětVymazat