neděle 14. června 2015

Nedělní sbírka pro Markétku v Božicích vynesla neuvěřitelných 6 057 Kč! Přátelé, díky moc! (+video)

Lucka Robíšková z Božic je perfektní mladá ženská, která neváhá a pro své bližní koná! A pomáhá. Markéta Kalinová ze Šanova (známá jako Maky) je podobného ražení. Známe ji třeba z letošního a loňského programu Otvírání Hraběcí studánky. A podobně její setra žijící dnes v Brně. Obě mají k Božicím určitý vztah - jejich dědeček pan Petrusek zde byl po válce několik let mlynářem. A řada božických občanů i občanů z okolí ukázala, že má srdce na pravém místě a přišla v neděli 14.6.2015 v 16 hodin na umělku za školou a přilehlé workoutové hřiště, aby pomohli. Aby pomohli sehnat potřebný finanční obnos na protézu pro malou 17měsíční Markétku Pavlíkovou ze Šanova.

Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že maminku malé Markétky znám, před léty jsem ji učil na Základní škole v Břežanech. O to víc mě hluboce lidský příběh oslovuje a o to víc jsem byl potěšen, že se nás v nedělním odpoledni sešlo ZA ŠKOLOU docela dost.  Pokladničku, do níž jsme vkládali příspěvky do sbírky, střežili jako oko v hlavě manželé Kročilovi z Čejkovic, přítomen byl pan starosta Karel Hala s manželkou, místostarosta Jiří Čada a zastupitel Marek Kročil. Některé z účastníků i návštěvníku akce snad poznáte na fotografiích a v týdnu přidáme i video. Jak na workoutovém hřišti, tak zumba na ploše s umělým povrchem bylo velmi živo a bylo na co se dívat. A co je důležité, každý se mohl i aktivně zapojit a zacvičit si. Já se připojil ke šlapání sesbíraných plechovek od coly a podobných nápojů. I to je součástí sbírky, stejně jako sběr víček od petek! Jak mě na místě informovala jedna z účastnic, Tereza, sesbírali a předali do sbírky pro Markétku šest pytlů těchto víček! Do sbírky je díky aktivitě paní učitelky Glacové zapojena i božická škola. To je chvályhodné!
A prosím, neváhejte příště přijít. Vězte, že pomáháte dobré věci. Malá Markétka bude díky penězům sehnaným ve sbírkách zase chodit. Jak je na tom dnes, vidíte na jednom snímku. Ale je to šikovná holčička, z níž mají rodiče i prarodiče radost a moc si všichni přejí, stejně jako my, kteří jsme se rozhodli pomoci, aby vše dobře dopadlo. Na neděli 6. září 2015 se chystá velká benefiční akce v Šanově, na níž určitě bude i hodně nás z Božic a okolí. Program se jmenuje Tančíme s Honzou Onderem! Tak si udělejte značku v kalendáři, ať tam nechybíte.
A ještě jedno velké poděkování všem, kteří dnes odpoledne přišli a kteří se též zasloužili o pěkný program i celkový výtěžek dnešní sbírky: V pokladničce bylo neuvěřitelných 6 057 Kč! Vážení přátelé, díky moc!
            (lan)


































5 komentářů:

  1. Nádhera....až slza ukápla

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná akce...Marketce přejme at se uzdraví. .pani Robiskova supr holky moc šikovný i ti mladší co s vama tančí. .nadhera.kluci vy samozřejmě taky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rádi bychom srdečně poděkovali Lucii Robíškové za zorganizování dnešního podařeného vystoupení. Velký dík patří i Vám všem, kteří jste finančně podpořili naši Markétku. Vaší pomoci si velice ceníme. Pavlíkovi

    OdpovědětVymazat
  4. to já bych chtěla všem poděkovat, že do toho šli se mnou. Velké dík patří Martině, která mi pomohla předcvičovat. kluci byli úžasní a holky také. jsem na své zumba "svěřenkyně" pyšná :) a z konečného výtěžku i sportovního zážitku jsem nadšená. Lucka

    OdpovědětVymazat
  5. Ke sbírce pro Markétku přidáno video!!! (lan)

    OdpovědětVymazat