čtvrtek 25. června 2015

Úspěch Mlékárny Klíč v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje

Ministr zemědělství Marian Jurečka spolu s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem a ředitelem SZIF Martinem Šebestyánem dnes předali ocenění Regionální potravina devíti vítězným produktům z Jihomoravského kraje při příležitosti zahájení Národní výstavy myslivosti. Mezi oceněnými výrobky je i čerstvý přírodní sýr Lenky Klíčové a Mlékárny Klíč.

Tuto prestižní značku uděluje již šestým rokem Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Ministerstvo zemědělství soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka. Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky. Každý rok ministerstvo ocení na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost.
    (lan)





1 komentář:

  1. Rodině Klíčových velká gratulace. Ti se nikdy neztratí, jsou super.

    OdpovědětVymazat