úterý 17. května 2016

Jak je to s kruhovým objezdem v Božicích (akt.17.5.)

Nejnovější zprávy, které se týkají kruhového objezdu v Božicích a na něj navazujících staveb zveřejnil v pondělí 15.5.2016 týdeník Znojemský týden.

Uvádí: "Nová kruhová křižovatka, rekonstrukce mostu a oprava silnice jsou jen některé práce, které začnou letos v červenci v Božicích. Investiční akce řeší rekonstrukci křížení silnic druhé a třetí třídy v centru obce, kde vznikne kruhová křižovatka, a opravu mostu. Spolupracujeme s Božicemi, protože součástí stavby bude i obnova dešťové kanalizace, autobusový záliv, pěší komunikace, sjezdy včetně napojení na místní silnice a úprava objízdné trasy a mostu převádějícího silnici druhé třídy přes příční potok, vyjmenoval náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Roman Hanák. Rekonstrukce vyjde na 23,7 mil. Kč bez DPH, přitom z pokladny kraje poputuje 19 mil. Kč, obec se přidá částkou 4,7 Kč. Dokončení stavebních prací se očekává letos v říjnu.
Kruhový objezd u základní školy je rozhodně potřeba. Zvýší bezpečnost dopravy a zlepší průjezdnost aut, zdůraznil božický starosta Karel Hala. Poznamenal, že obec necelých pět miliónů korun ušetřila vloni, takže si nebude muset vypůjčit peníze v bance."
Tolik tedy aktuální informace ke stavbě kruháku v Božicích. 
Od července do října (možná počátku listopadu) 2016 se tak musíme připravit na různá dopravní omezení a úpravy. Určitě to rádi vydržíme.

Na posledním - 9. zasedání zastupitelstva obce - byla schválena smlouva se SÚS Jihomoravského kraje, jež se týká budování kruhového objezdu na křižovatce u sýpky (u školy) v Božicích. K této akci je vyhlášená veřejná zakázka. Termín jejího naplnění je v červenci 2017.


Předmětem zakázky je přestavba nepřehledné průsečné křižovatky silnic II/397 a III/4141 na křižovatku okružní s průměrem 30m. Součástí stavby jsou stavební objekty jako rekonstrukce silnice II/397 mezi okružní křižovatkou a mostem 397-004, obnova dešťové kanalizace, autobusový záliv, pěší komunikace a sjezdy, napojení místní komunikace, úprava objízdné trasy a most 397-004 převádějící silnici II/397 přes " Příční potok". Realizace stavby bude zajištěna v součinnosti s Obcí Božice, která se podílí na jejím financování svými stavebními objekty.

V závěru týdne (6.5.2016) pak byly zveřejněny další podrobnosti k akci:

Opravovat se bude křižovatka a most v Božicích, a to ve spolupráci kraje a obce Božice. Součástí stavby bude též obnova dešťové kanalizace, autobusový záliv, chodník k nádraží, sjezdy včetně napojení na místní silnice a úprava objížďky a mostu přes Příční potok. 
Kraj na tyto opravy využije peníze z příspěvku Státního fondu dopravní infrastruktury. 
Je dobře, že Jihomoravský kraj přehodnotil svoje původní rozhodnutí (upřednostnil opravu silnice u města Miroslavi a Božice odsunul "do rezervy"). Vlna kritiky, která se následně zvedla, našla "rezervu" velmi rychle. Je vidět, že se vyplatí nemlčet!!!

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/na-opravy-silnic-pujde-60-milionu-na-radu-prijde-krizovatka-a-most-v-bozicich-20160507.html

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/na-opravy-silnic-pujde-60-milionu-na-radu-prijde-krizovatka-a-most-v-bozicich-20160507.html
 

Popis:
a) popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny: 
Primární potřebou zadavatele je zkvalitnění života obyvatel žijících v dotčených obcích a snížení znečištění životního prostředí. Potřebou zadavatele je na pozemní komunikaci, která je předmětem veřejné zakázky:
1. zlepšit dopravní situaci; 
2. zlepšit stavební, dopravně technický stav a bezpečnostní parametry daných úseků komunikace a 
3. snížit dopad užívání komunikace v daném úseku na životní prostředí a obyvatele. 

b) popis předmětu veřejné zakázky: 
Předmětem zakázky je přestavba nepřehledné průsečné křižovatky silnic II/397 a III/4141 na křižovatku okružní s průměrem 30m. Součástí stavby jsou stavební objekty jako rekonstrukce silnice II/397 mezi OK a mostem 397-004, obnova dešťové kanalizace, autobusový záliv, pěší komunikace a sjezdy , napojení místní komunikace , úprava objízdné trasy a most 397-004 převádějící silnici II/397 přes " Příční potok" , Realizace stavby bude zajištěna v součinnosti s Obcí , která se podílí na jejím financování svými stavebními objekty. 

c) popis vzájemného vztahu předmětu veřejné zakázky a potřeb zadavatele: 
Potřeby zadavatele budou naplněny tím, že rekonstrukce bude provedena a její výsledek bude odpovídat technickým normám. 

d) předpokládaný termín splnění veřejné zakázky: Potřeby budou naplněny v červenci 2017.


II/397, III/4141 Božice, okružní křižovatka a most 397-004

Druh zakázkyStavební práceDatum zveřejnění22.02.16
Druh dokumentu:Předběžné informace
Předpokládaná hodnota:31 047 000,00 CZK



Aktuální info z 16.5.2016

2 komentáře:

  1. Na opravy silnic půjde 60 milionů. Na řadu přijde křižovatka a most v Božicích

    Jižní Morava – Více než šedesát miliónů korun dá Jihomoravský kraj na opravy silnic Znojemska a Břeclavska. "Kvalita a bezpečnost silnic na jižní Moravě je pro nás prioritou. Kraj na ně využije peníze z příspěvku Státního fondu dopravní infrastruktury," uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu Roman Hanák.
    Opravovat se bude například sedm a půl kilometrů dlouhý úsek silnice mezi Velkými Němčicemi a Moutnicemi na Břeclavsku nebo křižovatky a mostu v Božicích na Znojemsku. "Spolupracujeme s Božicemi, protože součástí stavby bude i obnova dešťové kanalizace, autobusový záliv, cesta pro chodce, sjezdy včetně napojení na místní silnice a úprava objížďky a mostu přes Příční potok," popsal poradce náměstka Jan Pacas.

    Opravy se letos také dočká silnice u Miroslavi na výjezdu z města po křižovatku se silnicí číslo třiapadesát.
    Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/na-opravy-silnic-pujde-60-milionu-na-radu-prijde-krizovatka-a-most-v-bozicich-20160507.html


    OdpovědětVymazat
  2. Současná křižovatka je nebezpečná a díky SÚS zde už rok chybí i zebry na silnici. Málem tak dnes kolem poledne došlo ke střetu mladého řidiče osobního vozidla s chodci, kteří přecházeli po přechodu (značka tam je) a on se přesto řítil od kulturáku a zatáčel dolu k hospodě. Koukal doprava a vůbec nezaregistroval chodce na přechodu u sýpky! Další důkaz, že kruhák je tady prostě nezbytný!!!!

    OdpovědětVymazat