sobota 25. března 2017

"A všechno to jde z našich daní!"

Další oblouček se právě dodělává, ten
nejproblematičtější (u značky Znojmo
Lechovice) zůstává (zatím). Čeká se, až
ho nějaký autobus nebo kamion vyvalí!
V souvislosti s právě probíhající další větší opravou/úpravou ještě nedokončeného kruhového objezdu v Božicích, pronesl jeden "z kluků", co s hnědavým mokem pravidelně každý den sledují od sloupu u marketu Vachalík průběh stavby od jejího samotného počátku prorockou větu: "... a všecko to jde z našich daní!"


Má pravdu ten dobrý muž? Je současná stavební úprava součástí původní stavby, nebo už se jedná o vícepráce, které se budou muset nově zaplatit? A je jedno, jestli z kapsy firmy, která stavbu provádí, nebo z kapsy projektanta nebo nakonec z kasy obecní?!
Pravil na čtvrtečním kulatém stolu pan starosta, že v Božicích je tolik silničních odborníků a každý tomu rozumí. No, nerozumíme tomu do detailů, ale zdravý selský rozum nám už dávno - i v průběhu stavby - velel, abychom na nesrovnalosti, zvláštnosti a viditelné chyby upozorňovali. Nestalo se toho bohužel moc a teď, když už je spuštěn ostrý provoz, to vidíme všichni. Jenom nikdo nechápeme, PROČ?

Věřme, že se při dalších dokončovacích pracích nepřijde na jiné jobovky. Ostatně, já sám osobně bych se tomu vůbec nedivil.

P.S. A všude bylo tolik místa!

                            (lan)


Autobus by měl problémy z výjezdem ze zastávky ...

... tak jako když se dělala před léty poslední úprava
křižovatky - autobus se tam nemohl otočit do bývalé
zastávky



Ostrá hrana při výjezdu z autobusové zastávky je ostrý i pro
vozidla, která vyjíždějí z kruháku na Mackovice .... Brrrr!!!

                                     
                                                     

14 komentářů:

  1. Tak určitě to jde z jeho daní toho"kluka "který každý den stojí u Vachalika.Nechme se překvapit jak dopadne vše po úpravách.

    OdpovědětVymazat
  2. Takže ostrý nájezd od Mackovic se vyřeší dalším obloučkem? Jaký to má význam? Rád se tedy nechám od odborníků poučit, protože tohle podle mého na průjezdnosti kruháče nepřidá...Už se těším na obloučky na tom úzkém výjezdu na Borotice :)

    OdpovědětVymazat
  3. Člověk nestačí žasnout. Třicet let se o tom mluví, plánuje. Místa jak na stadión a taková zmršenina!
    Nechápu, na tohle nemusí být člověk odborník a vidí, že jé něco špatně. Hlavně, že odborníci tam běhají s plány a investoři mají pravidelně kontrolní dny. A stejně na nic. No co už. Je to. Musíme se s tím naučit žít, a snad ještě zachránit a opravit to co se dá.

    OdpovědětVymazat
  4. Nechci nic namítat víceméně je mi to jedno ale ačkoliv nejsem odborník přes dopravu, tak velice dobře se dovedu orientovat ve stavebních plánech.Pokud se podíváte na plány které jsou k dispozici a také jsou k vidění na tomto webu tak si musíte všimnout že tento oblouček je zde zakreslen tudíž se s ním počítalo.Otázka je proč tento oblouček nebyl proveden již při samotné výstavbě ale je doděláván až nyní.Navíc dle plánů není nikde na kruhovém objezdu ostrá hrana ba naopak je zakreslen plynulí obloukovitý tvar jak nájezdů tak výjezdů z a do kruhového objezdu.Navíc v plánech se za diskutovaným obloučkem hrana kruhového objezdu dotýká cesty kolem sýpky kdežto ve skutečnosti je tam travnatý pás.Nabízí se další otázka zdali náhodou tento kruhák není menší nežli bylo původně plánováno, pak by mně ale zajímalo proč byla stanovena cena na kolem 23 mil.Kč a ve výsledku cena je o 3 mil.Kč vyšší tudíž 26 mil.Kč. Za co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, musíme se ptát, nesmíme to nechat ležet, JAKO ŽE SE STALO A NEJDE S TÍM NIC DĚLAT. Dělat s tím jde všechno!!! Když se něco nepovede nebo "JE TO OJEBÁNO", jak pravil klasik Bohuslav Sobotka (toho času český premiér), tak se to musí opravit. Dneska jsem kruhákem poprvé od jeho otevření projížděl několikrát a musím souhlasit s jedním diskutujícím, že je to momentálně "ZMRŠENINA". Takže z hrušky dolů všichni, kteří s tím můžou něco udělat, vyhrnout rukávy a dát se do práce!!! Je to ošisezené, s nesmyslnými ostrými hranami, nesmyslnými vlnkami, nepodařenou autobusovou zastávkou. Je to dílo, na které se tady budeme dalších 50 - 100 let dívat, budeme je užívat a nemůžeme to nechat v tomto stavu!!! Dílo se nepovedlo, ale dá se opravit!!! Jde jenom o peníze: KDO TO ZAPLATÍ???!!!

      Vymazat
  5. Na všetko treba odborníkou.Koho či kde se chcete ptát.Dle výroku pana starosty je vše v naprostém pořádku,tudíž není důvod k panice. Ono se to časem poddá.Musíte vidět na všem něco pozitivního.Při nejhorším se rozbije pár aut,z kruháku zbudou trosky a ze širokého okolí sem budou jezdit jeko do skanzenu uvalit své prachy aby to mohli vidět na vlastní bulvy.

    OdpovědětVymazat
  6. Vám kritikům,kterým se pořád něco nelíbí, se ta křižovatka měla nechat tak jak byla a tankodrom k nádraží taky. Víte co vám patří? Jak říká klasik? Na...t a rozmazat a chodit pěšky v bahně!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano máte pravdu.Než toto tak raději na...t. Vám nevadí zbytečně promrhané peníze které se mohli investovat někam jinam.Při vašem myšlení se ani nedivim že to takhle dopadá.Byl či byla ste se někdy podívat mimo Znojemský okres jak to vypadá na Břeclavsku,Třebíčsku.Ty obce mají uplně stejné podmínky jako máme my zde ale ty obce se nemají za co stydět.Jsou upravené a výborně sjízdné.Proč tam to funguje a zde na Znojemsku ne.Někde je problém

      Vymazat
    2. Byl či byla ste se podívat mimo okres? My se máme za co stydět? Teď už mně to ale opravdu připadá jako vyhozené peníze-pro vás nespokojence něco dělat. Chybičky sice jsou, ale ne takové aby z toho byl skanzen jak někdo píše v článku výše a napadá starostu, přičemž asi neví,že je to státní zakázka a ne obecní.

      Vymazat
    3. Přesně tak..pořád budou slovně napadat starostu aniž by si zjistili tady ti kritici že starosta se zakázkou nic nemá. Už je to opravdu směšný.. Tady co se cokoliv udělá je špatně.. Nejraději by snad bydleli nespokojenci v bordelu atd.Kdyby tak jednou tady ti něco pochválili, ale tady se ničeho takového nedočkáme

      Vymazat
    4. Tak jak píšete je to pravda. Příště až bude tentokrát obec něco potřebovat tak bych se ani nedivil že by silničáři odmitli.po této věčné kritice

      Vymazat
    5. Prosím vás nezbláznili jste se?

      Vymazat
  7. Ať čtu jak čtu nikde nevidím že by někdo napadal slovně pana starostu.Jediné co vidím tak použité slova pana starosty které pronesl u kulatého stolu jak je již zmíněno v záhlaví.Pokud vím sice je to státní zakázka ale obec Božice se určitou měrou na zakázce podílí jako investor tudíž má právo dodávat přípomínky a návrhy ke stavbě což v zastoupení obce Božice je oprávněn pan starosta nebo jeho zástupce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zase konečně normální názor.Díky.

      Vymazat