neděle 26. března 2017

Fotbal: Z Vlasatic vezeme tři body! (akt.)

Všichni jsme byli zvědavi, jak do jarní části okresního přeboru vstoupí naše mužstvo. Za sebe můžu říct, že jsem byl skoro nadmíru spokojen. To, že jsme za stavu 0:3 trošku povolili, vystřídali a dali domácím příležitost korigovat výsledek, bylo jenom krátkodobé selhání, které se příště určitě nebude opakovat.
Start Vlasatice - TJ Sokol Božice 2:4 (0:2). Naše branky: 2x Jaroslav Hrobár, 1x Miroslav Tkadlec, 1 - vlastní (T. Pastva)


Naše sestava:

Zápas začal sdesetiminutovým zpožděním. Mysleli jsme si, že kvůli špatnému nalajnování, až po utkání jsme se dozvěděli, že to bylo kvůli naší žádosti, aby si domácí vzali jiné dresy světlé barvy. Bohužel Vlasatice mají pouze fialové - ty,v nichž nastoupily, a ještě tmavší!!!
Po úvodním oťukávání jsme se dostali na míč více my a Honzův centr  v 17´ poslal s přehledem do vlasatické branky trenér Mira Tkadlec. Ujali jsme se vedení 0:1.
Ve 24´ unikl Honza poslal Jarovi Hrobárovi a ten svou premiérovou soutěžní brankou zvýšil naše vedení na 0:2.
Sami jsme si občasnými lapsy  (Zdeněk) komplikovali situace, ale do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením. Do hry přišel v 53´ Lopík místo Dejva, chtělo by to uklidňující třetí gól. Ten přišel v 63´, kdy domácí stoper Pastva atakovaný Jarou Jandáskem poslal míč do vlastní branky. Stav 0:3 měl být již pojistkou. Ukázalo se ale, že si dokážeme neskutečně zkomplikovat život.
Do hry přišel v 65´ Roman místo Jary J., chvíli poté jsme přestali hrát a dožadovali se ofsajdu, který nebyl a domácí lacinou brankou snížili na 1:3. Vlasky to nakoplo, nás znejistilo. Situace gradovala v 73´, kdy Honza Sz. volal "Mám", ale Kamil míč uklidil raději sám a Honza na hraně vápna fauloval soupeře bez míče. Nařízenou penaltu domácí proměnili a snížili na kontaktních 2:3!!! A Vlasky se neskutečně zvedly. Naštěstí nejsou tak fotbalové (i když v zimě taky posílily) a Zdeňkovu minelu Honza v brance hrudí vyrazil! Vlasky pálily ze všech pozic, ale buď mimo, nebo byl Honza na místě. V závěru jsme se přeci jenom dostávali na míč více my. Nejdříve byl v dobré šanci Lopík, aby vše nakonec pojistil v 90´ z brejkové situace Jara Hrobár.
Naše vítězství bylo naprosto zasloužené, i když jsme se k němu nakonec museli vyšťavit trošku víc než bylo nutné. Taky Honzovo komentování a podrážděné chování se nám až tak moc nelíbilo. Bylo by dobré, aby hru dirigoval jeden. Ale to jsou takové "rady z lidu", důležitější je, jak si o hře rozhodnou v kabině a na hřišti zodpovědné osoby.
Sudí Palát mě dneska příjemně překvapil. Snažil se zklidňovat emoce na obou stranách, rozdal řadu žlutých karet, neváhal nařídit penaltu a utkání řídil s přehledem. Jen jednou jsme měli pocit, že mu asistent na čáře ukázal náš ofsajd, který podle nás nebyl -do hry se hráč, který v takovém postavení byl, nezapojil. Ale znáte to, to se těžko posuzuje v 1. lize ....
Máme 20 bodů a  jsme spokojení se vstupem do soutěže i s množstvím hráčů, kteří byli k zápasu připravení. A doufám, že Jara Hrobár chytil slinu ... ! :-). Až na lehce nervozního Zdeňka jsme měli oporu v zadních řadách, které jistil výborným výkonem především  stoper Kamil.

P.S.
K situaci před prvním gólem Vlasatic mám foto, a to jasně dokazuje, že hráč Vlasatic č. 9 Trčka v ofsajdu BYL!!! Stál za Jurou Pavelčíkem a sám se k tomu později přiznal. Gól platit neměl, ale AR A. Coufal situaci asi neviděl, bylo to na druhé straně. Prostě nemávl.
             (lan)

Foto dodám později, teď jdu slavit a shlédnout vítězství nároďáku v San Marinu.













































































3 komentáře:

  1. Teď si budu trochu protiřečit. Při zápase mi také přišlo, že gól na 1:3 padl z ofsajdu. Ale na fotce číslo 48 to není tak jednoznačné, jak píšete. Útočník sice stojí za obráncem s bílými rukávy, ale také je na úrovni hráče číslo 15, který je schovaný za stoperem Kalinou a je vidět až na následující fotce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete mít pravdu. Proto jsme se sice chvilku rozčilovali, ale respektovali jsme verdikt hlavního sudího.

      Vymazat
    2. Z té fotky to jde jakž takž dopočítat, podle styčných bodů. Vyšlo mi, že Pavelčík je cca v rovině se Švejdíkem. Úhel focení to hrozně zkresluje. Hlavní sudí mohl vidět leda prd, ten maximálně mohl poznat, že je ten vlasatickej útočník před Pavelčíkem, ale pokud byl někde v diagonále, tak nemohl poznat cca 1 - 2 m ofsajd proti postavení Švejdíka. Od toho je tam pomezní.

      Vymazat