neděle 2. dubna 2017

Božice, to jsou teďka silnice! A chodníky.

Život v Božicích je v posledních dnech přímo hektický a jsem zvědav, kdy se zklidní a vrátí se do normálních kolejí. Diskutuje se o všem, nejvíc o tom, co veřejnost vzrušuje. Ať už je to smutné (různá úmrtí), veselé (anketa k výplni středu kruháku), radostné (znovuotevření hobby obchodu), potřebné (chodníky, osvětlení, práce na zahradách) nebo rozporuplné (tvar kruhového objezdu a problémy s vylétávajícím kamením z krajnic kolem nové silnice k mostu v Údolí lásky).


Nechám na případných diskuzních příspěvcích, jaké máte postřehy a zkušenosti vy sami. K nádraží jsem teď nejel, takže nevím. Dneska jsem však vyslechl stesk cyklisty, který ve směru na nádraží jezdí s velkými obavami, že na kamení na silnici najede a havaruje!
S tvarem kruhového objezdu jsme se většinově nevyrovnali. Dneska jsem jel přes městys Višňové, tam mají podobně tvarovaný kruhák jako my a můžu říct, že se nikde jinde tak blbě nejede jako tam. Mají tam však dvě věci, které u nás zatím nejsou a já jen tiše doufám, že budou. Všechny vjezdy (a vlastně i výjezdy) do/z kruháku mají na příjezdových (výjezdových) komunikacích se středovými čárami. To jsem zaregistroval, že řidičům velmi pomůže! Druhou viditelnou záležitostí jsou oblé hrany obrubníků, což bohužel v Božicích minimálně v jednom případě není dodrženo! Takže znovu do práce, trošku to upravit aspoň při výjezdu z autobusové zastávky směrem dolů k hostinci.
Jinak se připravuje veřejné osvětlení k novému dětskému hřišti před Zedníčkovými, čistí se krajnice a v sobotu jsme porazili ve veledůležitém utkání okresního přeboru ambiciózní Únanov! Naši hráči se předvedli ve výborném světle a kdyby to skončilo tak 3:1, odpovídalo by to nejen průběhu hry, ale kvalitám obou soupeřů!

No a na závěr zase hádanku: Hádejte, co jsem včera objevil v lisovně (mám taky lisovnu, i kdyžvíno nedělám)? Tak mrkněte na poslední dvě fota.



Krásný vjezd k Sedlákovým ...

Je třeba přidat středovou bílou čáru ...

Krásný chodník ...

Nebezpečná ostrá hrana obrubníku - už ji někdo "trefil" ...
Sloup na veřejné osvětlení u dětského hřiště je připraven ...




5 komentářů:

  1. Hlava mi nějak nebere proč se chodník v jednom místě dotýká silnice?

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsme na to koukali taky se ženou.Na rovném useku to beru ale v točně? Pokud pojede od Hrádku kamion který se bude točit na Znojmo tak si nadjede aby se vytočil a svou pravou stranou zasáhne chodník tím pádem ohrozí chodce.Co se týče trefeného obrubníku tak těch bude více.Nedávno jsem odbočoval na Znojmo, v protisměru najíždělo do křižovatky nákladní auto a aby nedošlo při míjení ke srážce musel sem mu uhnout,bohužel ale tak nešťastně že jsem ten obrubník trefil taky a poškrábal liťáky na předním kole.Zda byl najetej do mé strany jsem si nevšiml v ten moment sem byl rád že mi nevjel na kapotu jen jsem zanadával.

    OdpovědětVymazat
  3. Božice, máte pěkný kruhový objezd, ale jenom na pohled.Jízda po něm dobrá není a když se potkáte s autobusem nebo kamionem při vjíždění musíte zastavit, jinak jste v sobě.Tak jsem dopadl když jsem jel od nádraží a proti mě vyjížděl z objezdu lanďák a stejně jsem musel zastavit když jsem jel od hospody nahoru ke kruhovému objezdu a ze zastávky zrovna odjížděl autobus. Musel si najet až na druhou stranu a já musel do kopce zastavit. Takový kruhový objezd jsem ještě nikde nepotkal.

    OdpovědětVymazat