sobota 15. dubna 2017

Fotbal: Naše vzkříšení přišlo pozdě

Až s příchodem Ondry Zapletala a lehkým přeskupením našich hráčů, dostala naše hra obvyklý rytmus a byla tady velká šance vyrovnat. Že se tak tentokrát nestalo, to je hlavně naše chyba. Že však měl zápas emotivní dohru, na tom mají lví podíl oba sudí.
Božice - Mikulovice 1:2 (1:2). Branky: Jaroslav Hrobár - Motyčka a Bartl


Nejdříve pomezní R. Fojtík "neviděl" pětimetrový ofsajd mikulovického útočníka Šálka a poté hlavní Strapina odpískal faul našemu gólmanovi Vojtovi, který se vypravil pro míč. Přímý kontakt na fotografii nemám, ale i z náběhu našeho Vojty a hostujícího Šálka je patrné, že byl Vojta u míče dřív. Co pak chceme hrát za fotbal, když pomezní neběhá, "nevidí" a nemává a hlavní posuzuje nesprávně něco, co vlastně neměl vůbec řešit. Měl písknout ofsajd a ukončit utkání, neboť běžela již 92´. Těch problematických rozhodnutí rozhodčích bylo v utkání víc, ale toto mělo přímý vliv na hru v rozhodujících momentech utkání.
Mikulovice daly dva šťastné góly, my jenom jeden, a to rozhodlo. Bez zraněného Džampa jsme sestavili tým, jenž se dlouho hledal a z ochozu zaznívaly různé rady, jak to mělo být poskládáno jinak. Hosté šli do vedení už v 8´, naštěstí jsme v 11´ vyrovnali Jarou Hrobárem. Po zbytečném faulu Honzy Sz. kopali hosté v 30´ PVK a znovu se ujali vedení, tentokrát 1:2. Když pak v 37´ odstoupil pro zranění Kája, už jsme ve zvrat moc nevěřili. Ve druhé půlce jsme střídali další hráče, ale úplně to dneska nemělo z naší strany ten správný náboj.
Jak říkal někdo na ochozu: "Hoši, dneska nemáte náladu na fotbal." Tak to bylo. Chuť nám spravilo posledních dvacet minut a nespravedlivá penalta bravurně vychytaná Vojtou.


Za týden v Jezeřanech-Maršovicích jistě ukážeme, že jsme kvalitní a pohledný fotbal hrát nezapomněli. K tomu nám dopomáhej Otec, Syn a Duch svatý, neboli TRÉNINK, ZDRAVÍ A CHUŤ HRÁT.                
                                        (lan)
Penaltová situace:
Honza K. kopal trestňák, který mikulovický gólman kryl. Míč vykopl daleko za půlku na hráče č., který stál v několikametrovém ofsajdu. Praporek sudího Fojtíka zůstal dole. Po zápase tvrdil, že přece po výkopu nemůže být útočící hráč v ofsajdu. Hlavní sudí posoudil kontakt našeho gólmana Vojty s hostujícím útočníkem ve vápně jako faul, Vojtovi dal žlutou a nařídil penaltu. To, že se Vojta dotkl nejdřív míče a pak se potkal s hráčem neviděl ...














Ještě stručný popis zápasu:
Nastoupili jsme bez zraněného Džampa a se třemi hroty - Jarou Hrobárem, Jarou Jandáskem a Honzou Szabó. Prý to ničemu nevadí, ale tento herní systém léta nepraktikujem. V obraně nahradil Žapíka Petr Řihák, což se velmi brzy ukázalo jako nešťastné rozhodnutí. Na lavičce zůstal sedět stabilní předstoper Zdeněk, nad čímž jsme na ochozu nechápavě kroutili hlavami. Na předstopera šel Mira a ve středu zálohy operoval osamocený Kája, což pro něj a celý náš tým  není taky běžná situace.
V úvodu jsme sice ohrožovali branku soupeře my - jednou Jara H., dvakrát Jara J., ale Mikulovice rychle vycítily nesoulad v našem týmu, po 5´ převzaly iniciativu a v 9´ poprvé udeřily. Motyčka (č.10) na nic nečekal, svůj brejk poslal podél vyběhnuvšího Vojty do branky a hosté vedli 0:1. Gólovou situaci dobře ilustrují připojené fotografie. Naši se navíc nechali zbytečně rozhodit nepřesnostmi hlavního sudího a inkasovali postupně řadu žlutých karet za řeči.  
Naštěstí naši Jarové předvedli za několik minut ukázkovou akci, z níž Jara Hrobár ve 12´ vyrovnal na 1:1. Taky zachyceno na fotografii.
Překvapivě nás gól neuklidnil, dál jsme zmatkovali a Vojta si zachytal. Naše útoky mezi 22´-23´ byly bezzubé, zato brejky Mikulovic nebezpečné. Jak přesně došlo ve 29´ k situaci, po níž následoval mikulovický přímák, nevím. Každopádně ho kopli výborně, my jsme špatně poskládali zeď a Honza Bartl se hlavičkou perfektně trefil k tyči. Hosté se ujali vedení 1:2, a to udrželi až do konce.
Zcela nepochopitelné pak bylo střídání našeho Káji ve 37´! Na ochozu jsme si mysleli, že má nějaký zdravotní problém ... Nahradil ho Zdeněk, snažil se, byl vidět, ale chvíli trvalo, než zapadl do hry. Zatrnulo nám ve 40´, kdy Vojta zasáhl míč rukou za vápnem, ale hosté poslali PVK nad! V závěru první půle předvedla velmi pěknou akci naše trojice Honza K. - Jara H. a Jara J. Tudy by cesta mohla vést, mysleli jsme si všichni.
























2. poločas ve výpisu:
V útoku Lopík místo Honzy Sz. Oživení. Lopík střílí nad. Potlesk! Hodně nepřesností, faulů. Je to úporný zápas, nic lahodícího oku diváka. Hrajeme po šestnáctku, pak je to v pr...i! Zase faulujeme. Faul na pronikajícího Honzu K. Místo chybujícího Řiháka přišel Ondra Zapletal (70´). Hrajeme výrazně lépe, ale sudí nám nepřeje. Tolik chyb dneska! Dobře Božice, zkusíme to! Jura jde dolu, přichází Prochy (83´). Jary, ty ses neměl zastavit! 89´- poslední šance po faulu na Jaru. Druhá žlutá pro Hudce a červená stopka! Kope Honza K. Zeď v žádném případě nestojí 9,15 m Gólman chytá a vykopává ...
















7 komentářů:

  1. Kája zraněný nebyl,nikdo nechápal proč střídal. A Honza nefauloval,to snad bylo vyďet jak hráč letí už dva metry před tím!

    OdpovědětVymazat
  2. no,nevím jestli pětimetrový,ale ofsajd to byl,pencka taky vymyšlená(v poslední minutě asi nic neřešila),protože jsem stál asi pět metrů od tohoto incidentu tak jsem to měl jak na podnosu,prostě se to HR nepovedlo(celkový zápas)ale dneska domácí také nic nepředvedli,tak na to zapomente a ukažte že to jde hrát fotbal :) Mirek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, pros...i jsme si to sami. Sestava nebyla ideálně poskládaná a o Kájově střídání jsme se dohadovali na ochozu všichni, tak jsem napsal "pro zranění". :-(. Rozhodčí tomuto utkání ale taky nepomohli. Když vezmu úroveň, s jakou zápasy řídí sudí Novák nebo Holík, tak toto nebyla úroveň okresního přeboru! Pak i celé utkání vypadá jinak.

      Vymazat
  3. Přidal jsem celkový komentář zápasu a fotografie.

    OdpovědětVymazat
  4. V neděli dopoledne: Znojmo B - Jezeřany 4:2. A my v sobotu jedeme kam? No do Jezeřan...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem začal číst začátek tohoto referátu, myslel jsem, že je to referát z utkání Jezeřan v Hrádku. Co ti rozhodčí umí zařídit. Ale nic s tím neuděláte, akorát se nase...e a nervujete. Starší AR1,2 neběhají a někteří HR jsou mistři světa. Za týden zdarec v Jezeřanech. R.Š.

      Vymazat