sobota 22. dubna 2017

Fotbal: V Jezeřanech jsme nezklamali (akt.23.4.)

V sobotním zápase v Jezeřanech jsme nezklamali. Odjížděli jsme asi trošku s obavami, jak si sedne nové složení týmu, ale nakonec jsme domů odjížděli s docela dobrým pocitem. Škoda jen, že jsme se aspoň jednou netrefili do branky domácích. Mohlo to být ještě napínavější.
OP: Jezeřany - Božice 2:0 (1:0)


Naše sestava:


Velmi dobrý výkon předvedl i hlavní rozhodčí Marek Horký a přispěl tím k hladkému průběhu zápasu.

S kapitánem Zdeňkem na čele vběhla na jezeřanské hřiště docela dost pozměněná sestava oproti předcházejícím zápasům. Z pracovních důvodů chyběl kapitán Kamil, stopér Jura a taky oba útočníci Jarové.  Pochvalu zaslouží všichni náhradníci, kteří byli povoláni do boje, zvláště pak Luboš a Broňa. Z lavičky tým dirigoval Mistr a jeho asistent Martin. 

Počasí zápasu nepřálo, přeprchalo, bylo nám zimavo, foukal vítr, ale hráči obou týmů se snažili, aby bylo na co se dívat. První roh kopali domácí v 5´,  ale i my jsme časem tuto standardní situaci měli na našich kopačkách. Pro domácí však byly dva rohy úspěšné a rozhodly nakonec o výsledku tohoto utkání.

V 6´ centruje Honza Sz. a zakončuje Dejv střelou vedle branky. V 8´ následuje další náš útok, ale Špácovi to uteklo. Byli jsme tou dobou aktivnější, mužstvo herně i slovně dirigoval Čudl a myslím, že i hráčům bylo jasné, co mají hrát. Pochvala pro Čudla jednoznačně!
Jenže mizerné počasí se stalo ještě mizernějším, začalo pršet, já držel v jedné ruce propisku, papír, v druhé foťák a deštník - a stálo to za h...., hráči na hřišti klouzali, nedařily se přihrávky ani rozehrávky a měli jsme velké štěstí v 15´, když podklouzl jinak bezchybný kapitán Zdeněk.
Nebezpečný pro naši bránu byl roh domácích v 17´, ale pozorný Vojta ho vypíchl na další roh. Taky my jsme v 19´ ukázali pěknou akci, roztáhl ji Karlík, převzal Honza Sz. a byl z toho taky roh. Celou akci zakončil střelou Čudl. Taky Špáca se v 21´ blýskl pěknou střelou a byl z toho náš další roh. Roh jsme měli i v následující minutě, Kájovu střelu však domácí srazili do autu. Dařilo se nám tou dobou docela náramně a bylo to celkově dost nadějné.
Zatrnulo nám ve 24´, když se Džampovi nepovedla rozehrávka. Začalo lít ještě víc , což vyhovovalo více domácím. Ti se usadili na naší půlce a zle dotírali. Na delší čas se hrálo na naší půlce a až ve 32´ se konečně objevil náš útok. Bohužel Honza Sz. byl v ofsajdu. Rychlý protiútok domácích zneškodnil bravurně Vojta na roh. Jenže míč proletěl z rohu do vápna nějak hladce a ani Vojta jej nelapil a domácí tak šli ve 34´ docela lacino do vedení 1:0. Škoda, hráli jsme vyrovnanou partii a laciný gól nás trošku zpražil. Kromě dalších útoků domácích jsme se snažili i my, hlavně bojovný Lopík. Byl často atakován a okopáván jako řípa. I on si dneska zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení. Ještě jsme v 45´ vybojovali roh, ale ani tento se nám nevydařil.

Poločas jsme strávili v příjemném zázemí krásného sportovního stánku v Jezeřanech. Tak nějak to mohlo už dávno vypadat i u nás a my doufáme, že to tak nějak jednou dotáhneme do zdárného konce i u našeho hřiště. Dal jsem si svařák, jiní grog, pivko, pikantní klobásu nebo trampské cigáro. To jsem měl nakonec taky. Domácí pořadatelé zajišťují zápas na vysoké úrovni a je vidět, že nějakou sezonu strávili ve vyšší soutěži. Tam si taky zvykli na vyšší vstupné 30 Kč ... Ale jinak fakt dobrý.

Teď dávám foto a v neděli zbytek textu. Jen můžu říct, že po druhém gólu už neměl zápas "takové koule".
Přitom jsme do druhé půlky vběhli odhodlaně, měli jsme roh i brankovou příležitost. "Borci, to pude!" povzbuzoval Míša. Rozehrávka po faulu na Čudla na naší půlce se nám nepovedla, domácí získali roh a v 54´po jeho rozehrání vedli 2:0. Studená sprcha na naše ambice. 
Otřepali jsme se až v 62´, ale na Čudlův přímák nikdo nenaběhl. Rozběhal se Roman a ukázal v čem je jeho největší síla a přednost. Hru jsme otevřeli a pokusili se dát kontaktní branku. Domácí vsadili na brejky svých rychlonohých útočníků a  Vojta dostal příležitost několikrát ukázat své brankářské umění. Třeba v 67´, 70´, 74´ a 82´. I my jsme se do šancí dostali, po Žapově PVK dobře pálí Kája, v gólovce byl Lopík, ale pálil na přední tyč a domácí gološ byl na místě. Ukázkově prošel v 74´ Roman, ale po střele musel rychle spěchat zpátky na beka. Tou dobou už byl na hřišti místo Miry Peťa Ř. Pokyn domácí lavičky zněl jasně: "Pohlídáme si to!" A pohlídali si to. Stálou hrozbou pro nás byli domácí útočníci stojící na hraně ofsajdu a číhající na svou šanci. Jednou je zastavil ofsajd, jednu tutovku spálili díky Vojtovi. Plejáda faulů na obou stranách byla i vinou nepříznivého počasí. Postupně jsme vystřídali, na hřiště přišel po letech (?) Luboš a vůbec nebylo poznat, že by nehrál pravidelně, a taky si posledních pět minut na trávníku pobyl Broňa H.. Pokus Romana v 87´ končí mimo - "Dobrý, Romane!" - a končíme se sluníčkem! Na obloze, na hřišti i my v hledišti. Do Jezeřan fakt rád jezdím, protože tam žijí fotbalem!

Poděkování patří tentokrát celému našemu týmu včetně toho realizačního. V Jezeřanech jsme rozhodně nezklamali, hráči nechali na hřišti všechno. Se všemi silnými soupeři jsme bojovali statečně, i když bodové zisky nejsou. Teď máme před sebou trojici - Práče, Hostim, Hrádek - kde naopak jsou body naší povinností.

Na čarodějnice přivítáme na našem hřišti Práče, doufám, že nebude potřeba nikoho upalovat! Zápas začíná až o půl páté! :-)

 (lan)  
































































2 komentáře:

  1. Souhlas s článkem a díky za pochvaly na naši obsluhu v kiosku a pohostinství a naše zázemí. Máte pravdu. Žijem fotbalem. R.Š.

    OdpovědětVymazat
  2. zdravím,žádná zpráva o dorostu ? :)

    OdpovědětVymazat