středa 12. dubna 2017

Kruhák má svou první oběť

Stalo se dnes odpoledne, v době mezi 16:30 - 17:30 h naproti nově budovanému vjezdu u Jandáskových. Bolestně zkřivená grimasa křížence jezevčíka a ještě červená krev byly němými svědky této tragédie.


Nechtěl jsem masochisticky fotit tuto nepříjemnou událost, ale před půl sedmou jsem se šel podívat, jestli nebude třeba sraženého pejska aspoň uklidit z vozovky. Už to ale učinil někdo v mezičase. Své by asi věděli dělníci, kteří pracují na parkovací ploše u VM marketu. Těch jsem si při návratu ze Znojma všiml na jejich pracovišti.

Taky jsem si ale všiml řidiče, který kruhákem projížděl. Bohužel padesátka to nebyla ... A to si tady stýskáme nad vlnkami, kterými se náš kruhák určitě stane proslulým nejen na Hrušovansku, ale třeba díky fotbalu i na celém Znojemsku, potažmo po celé jižní Moravě i Dolním Rakousku ... ba co dím, i za "mlhou hustou, že by se dala krájet ..." :-) (viz Rákosníček).

          (lan)

Policie bude zítra (19.4.) měřit na 1000 místech. Policejní akce nazvaná Speed marathon letos proběhne poprvé. Policisté vybrali 1047 míst, kde bude ve středu měření rychlosti probíhat. Na Znojemsku to bude 19 míst:

Základní článek SDP DI Znojmo
Místo měření  Kuchařovice
Místo měření  Suchohrdly
Místo měření  Přímětice
Místo měření Dyje
Místo měření Dobšice
Místo měření ZN-Pražská zahrádky
Místo měření Kasárna
Místo měření Grešlové Mýto
Místo měření Pavlice
Místo měření ZN-Pražská zahrádky
Místo měření Lechovice
Místo měření I/53 kř. Bantice
Místo měření I/53 kř. Mackovice
Místo měření I/53 kř.Suchohrdly
Místo měření I/53 kř. Dyje
Místo měření I/53 kř. Bantice
Místo měření Lechovice
Místo měření Znojmo-Dukelských bojovníků
Místo měření Znojmo-Pražská zahrádky

4 komentáře:

  1. Chudák pejsek to asi neměl 9 životů jako kočka. Ale toho pejska jsem znal. Tak odpočívej v pokoji. Ale na kruhovém odjezdu se jezdí 30km/h neeeee 50km

    OdpovědětVymazat
  2. No na ten váš kruhový objezd jsem se díval, není moc dobře řešený ty dělníci byli asi slepí nebo si trochu přihnuli něco na posilnění. To budete brzo slavní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někteří dělníci si opravdu velice často rádi dají.. Ale otázka že jim to nějaký ten šéf trpí.u hřiště stojí minimálně 5x denně s pivikem v ruce a to už je k povšimnutí.

      Vymazat
  3. Hon na řidiče pokračuje: Policie bude zítra (19.4.) měřit na 1000 místech. Policejní akce nazvaná Speed marathon letos proběhne poprvé. Policisté vybrali 1047 míst, kde bude ve středu měření rychlosti probíhat. Na Znojemsku to bude 15 míst - připojil jsem je k článku.

    OdpovědětVymazat