pondělí 24. dubna 2017

Na Babiše táhli zemědělci ze Znojemska s vidlemi

Pondělní akce B. Rady v Praze proti
A. Babišovi
Dvacítka demonstrantů s vidlemi, kosami a transparenty se sešla v pondělí odpoledne na protestní akci proti ministru financí Andreji Babišovi (ANO), kterou organizoval zemědělec Bohumír Rada z Boskovštejna na Znojemsku a facebooková skupina Klub okradených. Demonstranti pochodovali z pražského Staroměstského náměstí až k ministerstvu financí na Malé Straně. Píše o tom deník ECHO24.

Tam podnikatel Rada, který má obchodní spor s někdejším majitelem Agrofertu Andrejem Babišem, vešel. Odešel však s nepořízenou. Současný ministr financí se s ním podle jeho slov odmítl sejít. Rada má na úterý v plánu další demonstraci a „hodlá přitvrdit“.

Rada byl dříve Babišovým obchodním partnerem a v roce 2011 mu prodal svoji společnost AGRO Jevišovice. Následně spolu byli v obchodním sporu. V roce 2015 Babišova firma zničila úrodu Radově nové zemědělské společnosti, když postříkala jeho pole herbicidy. Zničená úroda byla odhadována na více než 4 milióny korun.
Akce se zúčastnilo asi 25 demonstrantů, kteří přijeli s Radou z Jevišovic. Sebou měli vidle a kosy, na kterých měli přidělané čtvrtky s různými finančními částkami. „To jsou částky, o které nás Babiš okradl, které nám dluží,“ řekl pro Echo24 jeden z demonstrantů. V popředí dále táhli vozíky se zvonem a s transparentem proti Babišovi.
Průvod šel ze Staroměstském náměstí za úderů zvonu. „Babiš se se mnou opět odmítl sejít,“ řekl před budovou ministerstva financí pro Echo24 Bohumír Rada a pokračoval: „Zítra uděláme další akci a přitvrdíme.“ 
Když jsem mu prodával firmu, tak mi podal ruku a řekl: „Všetkým ľudom zaplatím všetko do koruny,“ vzpomíná Rada. „A podívejte se na ty lidi tady, kolik jim dluží,“ pronesl Rada s odkazem na transparenty s částkami, které nesli demonstranti. 

8 komentářů:

  1. Pan Rada už nedokáže nic proti Andreji Babišovi a může se snažit jak chce.

    OdpovědětVymazat
  2. A kdy bude demonstrace těch, které okradl pan Rada?

    OdpovědětVymazat
  3. To by mne také zajímalo, kdy se bude demonstrovat proti Radovi. Nedokázal nic a hlavně ničím, žádnými doklady, že byl podle něj "okraden". Prostě za každou cenu chce peníze a přitom má máslo na hlavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až seberete odvahu a půjdete v čele tohoto průvodu. Zatím se chodí demonstrovat s vidlema do Prahy proti panu Babišovi. Vidláci asi ví proč. Babišova pražská kavárna tohle nikdy nepochopí, vidle nikdy v ruce nedrželi!

      Vymazat
  4. Včera kosy a vidle, dnes sláma. Podnikatel Bohumír Rada a další zemědělci sdružení v Klubu okradených zablokovali po ránu vchod do ministerstva financí na pražské Malé Straně balíky slámy. Jde o pokračování protestu z pondělí, kdy přes 25 protestujících demonstrovalo před budovou ministerstva proti obchodním praktikám Andreje Babiše. Rada slibuje pokračování svých protestních akcí. „Budou další tvrdší kroky vůči panu Babišovi. Byli jsme tu včera, byli jsme tu dneska a budou pokračovat další,“ řekl novinářům před ministerstvem. Podle Rady ho podpořilo až 160 zemědělců, většina se však bojí vystoupit veřejně, domnívají se, že v takovém případě by na ně Andrej Babiš poslal kontrolu z finančního úřadu.

    OdpovědětVymazat
  5. Holding Agrofert podal návrh na insolvenci zemědělce Bohumíra Rady, který několikrát proti bývalému majiteli firmy Andreji Babišovi (ANO) vystupoval. V pátek 12.5.2017 ho společnost podala na Krajský soud v Brně, řekl mluvčí firmy Karel Hanzelka. Uvedl to web https://www.novinky.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohumír Rada označil postup Agrofertu za šikanu a odvetu za jeho středeční vystoupení na Václavském náměstí, kde Andreje Babiše kritizoval. Uvádí zpravodajský web http://echo24.cz.

      Vymazat
  6. http://www.famyfakta.cz/files/brozura_rada_navrh_v4.pdf

    OdpovědětVymazat