pátek 21. dubna 2017

Pane ministře, konejte!

Řidička octávie byla zraněná lehce...
Neschopnost krajských dopravních úředníků volá po tom, že bude třeba obrátit se přímo na ministry za hnutí ANO, ministra dopravy D. Ťoka a ministra financí A. Babiše. Na mackovické křižovatce na silnici I/53 se před hodinou opět bouralo. Je pátek 21.4.2017.


Jel jsem tentokrát domů přes Vlasatice, abych se podíval, jestli už z vlasatického rybníčku vytáhli utopený bagr. Vytáhli. Rádio zapnuté na Českém rozhlasu Brno a právě hlásili dopravní situaci (ve 12:04 h) - pozor na silnici I/53 na křižovatce u Mackovic. Je tam ztížený průjezd kvůli havárii! No, to jsem raději neměl ani slyšet. Byl jsem téměř svědkem události nedávné, při níž přišel o život Pepa V. a ono neuplyne ani moc dní a už tady máme další tragédii. Co mezitím udělali silničáři? Akorát uklidili silnici po havárce a instalovali přenosnou "sedmdesátku"! To mají být ta bezpečnostní opatření? Pak je to do nebe volají BÍDA!
O havárii nevím žádné velké podrobnosti, pouze to, co je na dopravních zprávách:
Pátek 21.4.2017 - 11:30 h - na silnici I/53 u obce Mackovice směr Brno - nehoda dvě havarovaná vozidla osobní automobil x sanitka - se zraněním osob - HZS a ZZS na místě - objížďka ne.
 (lan)


Znojemský deník k tomu uvádí:
„V křižovatce se střetla sanitka a octavia. Řidička osobního auta utrpěla zranění, příčinu a okolnosti dopravní policisté vyšetřují. Havarovaná sanitka nepatřila krajským záchranářům. „Šlo o přepravní sanitku. Řidičku osobního auta jsme převezli do znojemské nemocnice s lehkým zraněním.




Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/nehoda-v-mackovicke-krizovatce-stret-sanitky-s-autem-skoncil-zranenim-ridicky-20170421.html



5 komentářů:

  1. A co by měl ministr pro dopravu a ministr financí "KONAT"? Že by tam přijel řídit dopravu, když řidiči nejsou ohleduplní a nedávají řádně pozor na jízdu? Všechno je to o rychlosti řidičů, kteří tudy projedou a jelikož je to táhlá rovina, tak jedou rychle i když by měli před křižovatkou snad zpomalit. Je to prostě všechno o lidech - honem, honem. (dm)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s vámi, jenom jsem svůj apel"zvýraznil", aby se něco udělalo s celou nešťastnou křižovatkou! Hlavně pak, aby se zde zřídily odbočovací pruhy. Ty by totiž řidiče přiměly ke zvýšené pozornosti, jako je tomu o pár kilometrů dál na miroslavské křižovatce. Dokážete si ji ještě představit bez odbočovacích pruhů? To by bylo smrťáků .... Pana ministra jsem "vyzval" proto, že krajské vedení pro dopravu tuto problematiku buď trvale přehlíží, nebo prostě nekoná!!! A pana ministra financí jsem oslovil proto, že i stát "přisypává" ze státního dopravního fondu právě na tyto stěžejní akce, aby mohly být uvedeny v život. Prostě věřím, že tu sílu má a že to takhle dlouho nenechá...

      Vymazat
  2. Možná by nebylo od věci.aby na tuto problematiku apelovali i starostové okolních obcí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo víc než dobré. Oslovím starosty zainteresovaných obcí v okolí, snad se něco konečně hne!!! A taky poslanec V. Gabrhel by se konečně mohl ukázat. O Znojmě, kde starostuje, mluví pořád, o problémech okresu a kraje jsem ho bohužel zatím nezaznamenal. Ale síla starostů by mohla dokázat mnohé. Taky oslovím pana hejtmana Šimka (ANO), myslím, že i ten má velkou váhu ... Tuto věc musíme dotáhnout do rozumného opatření. Síla starostů i hlas lidu by měli něco dokázat!

      Vymazat
  3. Pane Nevrkla děkuji,že chcete bojovat.Já na to nemám sílu.Myšková Simona

    OdpovědětVymazat