středa 12. dubna 2017

První poválečné odvody v Českých Křídlovicích

Dostala se mi do rukou další zajímavá raritní fotografie, která zachycuje první poválečné odvody v Českých Křídlovicích. Samozřejmě že všichni trošku znalí naší obecní historie, poznají pana Karla Papouška. Prakticky až do svého onemocnění a následné smrti nejvýraznější křídlovickou a posléze božickou osobnost po roce 1945.


Poznat kluky, kteří šli k odvodu však už bude těžší, ne však nemožné. Tak s chutí do toho, půl je určitě hotovo.

        (lan)


6 komentářů:

  1. Poznávám jenom některé -na harmoniku pana Janošek,na trubku p.Ščuka,mezi ním a p.Papouškem je esenbák B.Dostál.Odvedence poznávám dva na pravé straně - dole Jan Kučera, nahoře Josef Machala.A myslím, že druhý uprostřed je Jožka Viceník.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doplnit můžeme p. Miroslava Jandáska nejst. (třetí zleva uprostřed) a mezi p.Ščukou a p. Papouškem by to mohl být spíš p. Fabík,švec.

      Vymazat
  2. Odvedenci by měli být ročníky 1923 a 1924. A fotografie asi bude z roku 1946 nebo z podzimu 1945.

    OdpovědětVymazat
  3. Vedle M.Jandaska(?) stoji Josef Fučík, potom Ludvík Slavík a na konci Valentin Střizik. Vlevo vedle p. Papouška je Bedřich Dostál. Vedle J. Kučery možná Milan Egner.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V bílém plášti dole je Bedřich Dostál, dále sedí Karel Papoušek a František Krajza.Jestli je ten další Milan Egner nevím, určitě na konci první řady sedí Jan Kučera. V prostřední řadě je pátý zleva Moštěk,křestní jméno mi vypadlo, pak nevím,dál Josef Viceník a nahoře vpravo Josef Machala.

      Vymazat
    2. Milan Egner na fotce určitě není (me)

      Vymazat