neděle 7. května 2017

Rozhlase, rozhlase, ty tajemný sluho ...

... co že komu dobrého, neseš "za vésluho"! Ať je to pěkně po hanácku. "Nesu nesu koledu, upad jsem s ní na ledu. Psi se na mě sběhli, koledu mi snědli." A já i když jsem chodil po křídlovické ulici sem a tam, tak jsem hlášení pořádně nerozuměl...


Podobně běhal po ulici soused, který byl na zahradě naproti a podobně si stěžují i jiní občané, že hlášení rozhlasu není rozumět. Představitele obce samozřejmě taková kritika netěší, nějaká opatření už v minulosti udělali, ale pořád to není ono. Hledal jsem zprávy dnes odpoledne na webu obce v sekci Obecní rozhlas, ale tam nebylo aktuálního nic. I s tím by se mělo něco dělat. Je to prostě služba občanům, která by měla fungovat bez ohledu na věk, kvalitu sluchu, technickou zdatnost či počítačovou gramotnost.

V Božicích jsou ještě pamětníci doby, kdy obecní zprávy "roznášel" pan Ščuka, zaměstnaný jako obecní bubeník ještě tuším v roce 1949. Doufám, že tuto funkci u nás nebudeme muset obnovovat. :-)
          (lan)

2 komentáře:

  1. Včera mě potěšil pan T., který mi říká: Tak hrajete v neděli s Hrádkem! Hlásili to dneska v rozhlase! To potěšení je dvojí: že to hlášení slyšel (tak to asi s kvalitou slyšitelnosti nebude tak špatné) a že ví, co důležitého se bude v Božicích odehrávat o víkendu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hlášení včera zase nesrozumitelné.Dělá s tím někdo něco?

    OdpovědětVymazat