neděle 23. dubna 2017

Ťukec při výjezdu od Pastelek. Reklama BEST musí zmizet!

Výjezd není bezpečný. Nejvíc vadí
reklamní tabule BEST
Občas tudy jezdívám taky, tak vím,  o čem je řeč. Při výjezdu od Pastelek se po terénních úpravách dostává řidič tak trochu dost do dolíku a tak trochu do mrtvého úhlu a tak trochu víc mu ve výhledu vlevo vysloveně překáží reklamní tabule firmy BEST.


Ta tabule tam neměla být umístěna NIKDY, po současných úpravách, kdy se významně zvedl chodník i terén k nové silnici, by tato reklamní tabule firmy BEST měla ZMIZET OKAMŽITĚ.

 Dnes odpoledne vyjížděla z kruháku směrem k hospodě dvě osobní auta a od Pastelek chtělo na hlavní odbočit vozidlo třetí. Řidička od Pastelek vnímala první vozidlo, za ním jedoucí druhé bohužel nikoliv a ze žlabu vyrazila do hlavní silnice. Bohužel právě ve chvíli, kdy se v této křižovatečce potkala s druhým z kruháku vyjíždějícím vozidlem. Střetu už zabránit nešlo. Odnesly to dvoje dveře projíždějícího černého volkswagenu a parabola chevroletu řidičky. Vše zdokumentovala přivolaná policejní hlídka.
Naše výzva ještě jednou směřuje k tomu, komu patří pozemek, na němž stojí naprosto nevhodně umístěná reklamní tabule firmy BEST. REKLAMA BEST MUSÍ OKAMŽITĚ PRYČ!

A když se teď dívám na jednu z fotografií, tak nevím, jestli by obec neměla zvážit trošku upravit vjezd/výjezd k Pastelkám/od Pastelek. Tato křižovatka je teď až moc blízko komplikovanějšího výjezdu z kruháku a když vyhodíte na kruháku blinkr a chcete hned poté zabočit k Pastelkám, nemusí to řidič jedoucí za vámi ani tušit.
V praxi to totiž znamená vyhodit blinkr na kruháku, hned ho vrátit do normální polohy a hned ho zase vyhodit k Pastelkám. Když se stane, že ho hned vrátit zapomenete a přesto chcete k Pastelkám odbočit, vystavujete sebe i za vámi jedoucího řidiče riziku, že vás trefí zezadu, i když bude dodržovat bezpečnou vzdálenost. Tam pak totiž stačí chvilka nepozornosti .... Tak jako dnes odpoledne v obráceném gardu.
                     (lan)






8 komentářů:

  1. Tak nevím, já si myslím, že je to hloupost nás lidí. Jen nedáváme pozor. Naštěstí jen plechy.

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda nemám pocit, že by tato cedule při výjezdu z Pastelek bránila řidičům osobních aut ve výhledu (a fotky to i dokazují)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Řidiči osobního auta vůbec nebrání při výjezdu. I.N.

      Vymazat
  3. Nesvádějte nepozornost lidí na ceduli, jejíž existence v daném místě musela být povolena silničním správním úřadem. V některých okamžicích je potřeba sáhnout si do vlastního svědomí a přiznat chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, povolená byla,ale silniční situace byla tenkrát dost odlišná od té dnešní. Dneska tam ta reklamní cedule trčí jako pěst na oko a ještě se na ní přiživuje chybně orientovaná infotabulka cyklostezky. Ta taky akorát mate cizí cykloturisty. I když průjezd cykloturistů naším kruhovým objezdem, to bude taky pro všechny účastníky silničního provozu zážitek!!! Kamion, auto, autobus na zastávce a k tomu houfek cizích cykloturistů, to bude opravdový cestovatelský zážitek.

      Vymazat
    2. Je to úplně normální kruhák. Nevím, co furt řešíte. Pořád všechno špatně, s takovou za chvíli nebude mít chuť nikdo nic udělat. Připomíná mi to pohádku, kde zaznělo "to kyselo je moc kyselý" atd. A tak i ten kruhák je nějak moc kulatej.

      Vymazat
    3. To ano, a pravidelně ve večerních hodinách vidím jak řidiči, kteří jedou od hostince na nádraží se moc neobtěžují kruháč objíždět a jezdí přímo jako když tam kruháč nebyl. Ovšem jak někteří zarytě tvrdili, že stavbou kruháče se zvýší bezpečnost na této "složité křižovatce", která zde byla dřív (ti kteří to tvrdili, by možná měli přestat řídit, když jim křižovatka přišla složitá), tak už se ta (NE)bezpečnost projevuje.

      Vymazat
  4. To já jsem tam už potkal pár božických cyklistů co si to jeli do protisměru. Vždy jsem zastavil, mají přece přednost :-). Bojda Petr.

    OdpovědětVymazat