úterý 11. dubna 2017

Viníkem nehody neopravená silnice II/397 u Božic

Policie ČR měla v neděli 10.4.2017 odpoledne napilno. Po půl páté odpoledne nezvládl jízdu na elektrokole 80-ti letý muž z našeho regionu. Mezi hlubokými výmoly havaroval při jízdě od nádraží do Údolí lásky v Božicích

Paradoxem je, že pár metrů odtud končí nová silnice, kterou před měsícem otevřela SÚS Jihomoravského kraje v návaznosti na nově vybudovaný kruhový objezd. Hodně jsme se i na tomto blogu podivili informaci, že nový povrch nebude dotažen až ke kolejím, a už to tady máme.!!! Doopravdy by nás, občany Božic, zajímalo, kdo takovým způsobem můžeme provádět rekonstrukce silničních tahů? Prostě v polovině silnice s opravou skončím - a basta!!! Postavte se třeba na hlavu nebo se p.....e! Takový Kocourkov je možný snad jenom v Česku!
Starý muž byl s těžkým zraněním hospitalizován v nemocnici ve Znojmě. Zkouška na alkohol byla negativní a škoda na kole byla pouhých 200 Kč. Dalším šetřením se budou zjišťovat příčiny nehody. Určitě chudákovi seniorovi přišijí vinu, že nepřizpůsobil rychlost elektrokola stavu komunikace! To by musel jít pěšky!
                   (lan)





11 komentářů:

  1. Jako sorri ale myslim si že 80ti letý muž by neměl už co dělat na elektrokole.Silnice tam neni v pořádku to jo,ale v tomto případě nevím jestli je na vině zrovna ta silnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sorry:):) ale 80ti lety pán by už měl přehodnotit svoje síly. Sednout na elektrokolo.ale tim neomlouvam stav silnice

      Vymazat
  2. Jako sorri ale je to uplně stejné jako když si 18-ti letý floutek udělá řidičák, koupí dvoulitr BMV a jelikož je frajer a pán silnic tak pozabíjí několik lidí.

    OdpovědětVymazat
  3. Silnice je spoluviníkem,na krásném asfaltu by se asi nevyboural.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je věc názoru..jak zmíněno 80ti lety pán by už asi neměl co dělat na silnici byť na elektokole.teď se něco stalo a už se bude propirat silnice..prostě je taká jaká je,a každý by měl jet opatrně.přiměřeně ke stavu silnice.neni to problém jen Božic

      Vymazat
    2. Bude se propírat silnice, protože nechápeme, proč se opraví silnice ze tří čtvrtin a 150 metrů ke kolejím se nechá v dezolátním stavu. Vybourat se tam může kdokoliv. Takové polovičatosti jsou doopravdy typické pro celé Česko, jedna věc se nedotáhne pořádně do konce.

      Vymazat
    3. Polovičatosti? Kde tato silnice začíná a kde končí? U mostu, u kolejí u Landu, u Karlova, v Hrádku, v Jaroslavicích? Proboha proberte se! Rozbitých silnic jsou nejen v našem okolí stovky, někde se prostě musí začít a někde skončit!

      Vymazat
    4. Ano, máte pravdu, ale řada z nás se ptá, proč tato konkrétní silnice se svou rekonstrukcí skončila právě u mostu? Od kolejí k Hrádku to sice není žádný hit, ale není to taky taková katastrofa jako od mostu ke kolejím. Proto mluvím o polovičatosti. Stejným způsobem byla opravená silnice přes Zámlýní - taky ta oprava skončila za mostem a těch 150 ke spojnici Božice - Borotice zůstalo v nedobrém stavu. Snad mi rozumíte, co tím chci říct. Že takhle třeba postupují kraje (opraví pouze na hranici kraje), že to tak dřív dělaly okresy, nebo že to i dnes dělají obce - opravují na hranice svých katastrů - to je fakt, ale proč to dělá kraj v rámci svého kraje! A nikdo mi nevymluví, že ty dva kousky v Božicích - od mostů ke kolejím a na křižovatku Božice -Borotice - by krajský rozpočet položily.

      Vymazat
  4. Tady na probožicich se problém "silnice směr nádraží"nevyřeší.Pána je mi líto ale jsem toho názoru také že ve svém věku už by měl zvážit jízdu na elekrokole

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, s tím souhlasím, ale diskriminace kvůli věku? S tím souhlasit nemůžu, i když vám rozumím. To bychom příště mohli říct, že stejně starý člověk nemůže za volant ...

      Vymazat
  5. Podle nepotvrzených informací je oním zraněným cyklistou obyvatel božického Domova. Denně touto cestou jezdí do Křídlůvek a zpátky. Jenže jízda mezi výmoly se mu stala osudnou. Mám taky informace, že hned v pondělí zde pracovníci silnic ty nejhorší díry trošku "uplácali" ... Tak se to u nás dělá! Myslím, že k tomu není třeba nic dodávat.

    OdpovědětVymazat