pátek 26. května 2017

V Božicích to žije, i když se nic neděje

Tento týden vám možná přišel takový obyčejný, jak psal Remarque, "na západní frontě klid". Doslechl jsem se z neoficiálních míst, že se bude konečně předávat naše chlouba "okružní křižovatka", ve sklepě jsem zase potkal netopýra, na zahradě mi zrají třešně a na božickém "Strahově" to prý žije.


V hospodě si kuřáci užívají poslední víkend s cigaretou, příští víkend tady již budou sedět rodiny s dětmi na zmrzlinových pohárech! Tak pravili poslanci, kteří odsouhlasili zákaz kouření v hospodách. Zapomněli, že to má své doprovodné programy a tak dnes od rána v televizi vyhrožují postihy hospodským, když by zákaz byl porušen (je prý potřeba udávat všude tam, kde nebude zákaz respektován), najednou přišli na to, že se bude kouřit před restauracemi a že to bude vadit úplně jiným lidem, že to bude špatný příklad pro děti, které kolem hospod budou procházet, že to bude mít tisíc a jeden problém, o němž páni poslanci a jiní odborníci rozhodli, protože to tak je na Islandu a jinde ... Mně jako nekuřákovi by to mohlo být jedno ...
Naše nejranější třešeň už nám nabízí své plody. Strom je obsypán, takže třešničky jsou drobnější, ale skuhrat nebudu ... Jiné stromy suchem své plody ztrácejí...
Ve sklepě se mi usadil netopýr a lítá tam pořád ... "Náš" ježek pořád opruzoval, až se mi ho podařilo odchytit a vyvezl jsem ho na zahraniční výlet do mackovského větrolamu. Určitě se mu tam líbí víc, než u nás na kočičích granulích. :-)
Doma máme tři nádherná koťátka: Betyna, Garfield a Tony Black. Všechno slavná jména. Kdo nezná Tonyho Blacka, tak to byl bubeník slavné české rockové kapely The Matadors. Po ruské okupaci 21.8.1968 zůstal v zahraničí ... Náš Tony Black vám je k dispozici u nás doma. :-)
Božice jsou posečené (Pepa se fakt snaží, stejně jako jeho kolegové), uklízené, keře ostříhané, prostě vypadá to hezky. Od sýpky zmizela stará čekárna, ale dneska to tam vypadalo jako při odsunu ...
Nějak jsem "zazdil" Noviny Niva a v Jednotě už je neměli ... A to jsem do nich poslal taky nějaký příspěvek! :-(
A na božickém "Strahově" to prý žije, zvláště pak v "ulici Stodolní"! Že nevíte, kde je božický "Strahov" a kde se v Božicích nachází "ulice Stodolní"? To je právě ta naše dnešní hádanka. Tak směle to toho!!! Koblih vám napoví ..., zeptejte se ho!!! :-)

P.S. A Honza Szabó dostal od disciplinárky zaracha na dva zápasy za přehnaně udělenou červenou kartu v Rakšicích. Pan rozhodčí je ošklivé káčátko!!!

                      (lan)











8 komentářů:

  1. pan rozhodčí je z Božic :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vodárenská akciová společnost, a.s. upozorňuje občany naší obce na přísný zákaz napouštění bazénů a zalévání vodou z vodovodního řadu do 1. 6. 2017.

    OdpovědětVymazat
  3. Já vám nevím, ale za ty prachy by si měl občan zalévat kdy chce a jak dlouho chce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, souhlasím. Za takové peníze. Obec by se měla na cenu vody zaměřit, to přece není možné, aby jsme platili takové peníze a ta kvalita??? Někdy se to opravdu nedá pít. Jen pořád obec šetří, to je pěkné, ale ne naše peníze.

      Vymazat
    2. Jen abyste se nedivili, kdyby se měla platit cena, za kterou skutečně stojí božická voda!A až naše voda dojde, budete rádi,když do Božic doteče voda až z Vranovské přehrady. Žádný vrt není bezedný.A kvalita vody? Co vrt dá, to musíme pít. To je asi normální.Trošku skromnosti by vám rejpalům slušelo,jinde nemají k pití ani dešťovku ,no, jak to s klimatem vypadá, spějeme ke stejným koncům i my.

      Vymazat
  4. Myslím že s tím obec nemá nic společného, ale vodárenská.

    OdpovědětVymazat
  5. A obec jsme my. My je zvolili, aby jsme se měli líp.

    OdpovědětVymazat