neděle 7. května 2017

V Hostimi jsme těžce propadli! Celý zápas ve fotografii (dopl.)

Vojta řadu šancí domácích vychytal...
Leoš si ze mě včera dělal legraci, moje široké příbuzenstvo přítomné za zábradlím mi po zápase radilo, abych napsal, že "jsme po boji padli 1:0". Jak jsem jel od Božického rybníka do Hostimi v dobré náladě, tak se z Hostimi do Božic vracíme, jak zpráskaní psi.
Hostim - Božice 5:0 (1:0)


Zavinili jsme si to všechno sami, zbytečnými chybami v obraně, ale hlavně neschopností vystřelit. A v míře rozhodující neschopností střídat. Všichni přítomní diváci čekali, že do druhé půle nastoupíme se změnami v sestavě. Na lavičce seděl Mira Tkadlec, Lopík a Broňa Horáček. K údivu všech však generalita božického fotbalu neudělala změnu žádnou a "za odměnu" jsme z prvního útoku Hostimi v druhé půli dostali v 46´ druhý gól. Když ani pak nenastalo tolik potřebné střídání, začali jsme se obávat o výsledek. "Ještě je šance to srovnat," dodával jsem si naděje, protože v poli jsme to hráli přijatelně. Konečně šel v 65´ místo Prochyho na hřiště Lopík. Jenže jsme hostimský protiútok zastavili ve vápně naprosto zbytečným faulem a z penalty jsem dostali třetí gól. Hostimští byli najednou na koni a my jsme bloudili "zasněženou krajinou". Po nejhezčí individuální akci utkání jsme v 78´ prohrávali už 4:0 a na hřiště jsme poslali místo Honzy Sz. Broňka. Čekající bývalý trenér Mira se po chvíli sbalil a odešel společně s vystřídanými hráči do kabiny. Jestli se dneska chtěl někdo z našeho vedení chovat jako prezident Zeman, když nedávno ponižoval premiéra Sobotku, tak to zvládl ukázkově! Bylo nám trapně za to všechno nepovedené, co jsme dneska viděli. K dovršení naší dnešní tragédie nám vrazil definitivní hřebík do rakve patnáctiletý hostimský dorostenec, který svůj brejk završil skvěle a upravil konečný stav na 5:0!
První poločas jsme zvládli výborně a nebýt zbytečné chyby, tak skoro stoprocentně. Náš nepochopitelný výbuch v druhé půli si zaslouží důkladnou analýzu. Reparát můžeme složit už příští víkend doma s Hrádkem. Všichni věříme, že to dokážeme. Mužstvo na to máme.

Komentář k zápasu na OFS:
Hostim-Božice 5:0 (1:0). První půle po vyrovnaném průběhu nabídla jedinou branku, na konci pěkné kombinační akce z 24. minuty stál Prokeš. Hned v úvodu druhého poločasu navyšoval vedení Pisařovic. Když tentýž hráč proměnil penaltu, hosté rezignovali a pány na trávníku byli domácí. Z převahy oslavil v 78. minutě gól Petříček a v 89. minutě pečetil vítězství Hostimských Tomáš Kandl junior. Zápas sledovala stovka diváků, která byla spokojena za předvedený výkon hráčů i trojice rozhodčích.



První poločas ve fotografii. Měli jsme více ze hry, ale míč nás neposlouchal ani omylem. Prakticky žádná naše šance nebyla gólová.
























Druhou půlku jsme začali nešťastně a skončili ji podobně. Mezitím jsme se do šancí dostávali, ale gólová nebyla opět žádná:























        (lan)

11 komentářů:

  1. Pane Nevrkla, jestli máte na mysli Zemana (Pavelcik) a Sobotku (Tkadlec) tak je to pěkné přirovnání. Ale fakt je úplně jiný! Hráči, které zmiňujete (Tkadlec a Lopik) hrát nechtěli a nemohli kvůli zraněním. Nechci se nějak vymlouvat ale kritika musí být pravdivá. Hráli jsme špatně a nedurazne, proto jsme odjeli jak spraskani psi. Budeme se to proti hrádku snažit napravit. Jura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My vám věříme a každý nezdar - ještě k tomu tak zbytečný - nás štve a mrzí. Když hráč sedí na lavičce, je pro nás fanoušky připravený nastoupit. Proto nám přišlo divné, že se tak nestalo už v 46´. Když se dívám na fotky, které během dneška a zítřka přidám, tak až do zbytečné penalty jsme domácí tlačili, byli jsme víc na míči, ALE byli jsme totálně NEPLODNÍ!!! Tak se pochlapte v neděli proti Hrádku, přece nebudu jenom pouštět písničky!!! :-) Chci si taky trošku zakřičet GÓL!!!

      Vymazat
  2. Vím, že takováto prohra hodně mrzí, a věřte že nejen diváky, ale i samotné hráče a realizační tým. Ale ještě víc mě mrzí komentář k zápasu. Nikdo z vedení (myšleno asi já, protože nikdo jiný tam nebyl) rozhodně nechtěl nikoho ponížit. Jak jistě víte, už nějakou dobu máme hrajícího trenéra. Střídání je vždy prováděno na jeho pokyn. Dnes to bylo o to těžší, že Mira i Lopík sice na zápas jeli, ale každý měl nějaké zranění. Jistě jste si všimli, že Mira se několikrát rozběhával, ale nakonec situaci vyhodnotil tak, že nenastoupí. Střídání tedy proběhlo tak, jak proběhlo - trenér se rozhodl po půli nestřídat, a další je již výše popsáno. A střídající hráči odešli z lavičky z prostého důvodu - šli se osprchovat .... Možná by bylo lepší se někdy zeptat, zjistit fakta a pak teprve psát. Jestli si někdo myslí, že funkci vedoucího (jehož hlavní úlohou je správně napsat zápis) může dělat lépe, prosím - rád mu přenechám svoje místo, rozhodně nelpím na nějakých funkcích. I když mám božický fotbal rád, tak bych nedělní odpoledne dovedl strávit jinak. Jiří Čada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko, tebe jsem určitě nemyslel, protože vím, jaké máš úkoly: přesně takové, jak jsi je popsal. Tak se omlouvám, žes to vztáhl na sebe.

      Vymazat
    2. Fakt mě to hodně zamrzelo .... JČ

      Vymazat
    3. Myslím, že Jura Pavelčík to za celý tým vzal na svá bedra a my mu věříme. Ty jako zástupce vedení a my jako spolupracující a fanoušci. Za týden je zase fotbalová neděle a tu dnešní musíme nechat historii! Ani jsem se nedíval na tabulku, ale určitě nás v ní Hostim opět předběhla (byť bodů máme stejně). Svému synovci Liborovi v čele týmu to přeju, ale rád bych mu vzkázal, že je před námi dlouho nenecháme. Já to sice moc neovlivním, ale náš realizační tým a naši hráči ano. Tak mi nezbývá než nám věřit!!! :-)

      Vymazat
  3. Rozumím a za mužstvo říkám, že se budem snažit to odčinit, hlavně kakaka milek, toho to mrzí nejvíc ;-) a my mu pomůžeme. Jura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím taky, že je lepší pojmenovat věci přímo, tak jak to v daný moment cítíme. Opravit se, omluvit se, vyslechnout názory a argumenty jiných, kterým jde o stejnou věc, tak to má být. Věřím, že tuto lehkou "přestřelku" jako u O.K. Corralu (slavný western s Burtem Lancasterem a Kirkem Douglesem) přežijeme ve zdraví! :-). P.S. A oběma Jirkům budu asi muset vymyslet nějakou "náplast", když už jsem tuto partii takhle divoce rozehrál. Ale těžko po mě chtít, abych zápas popsal jako nějakou selanku. V každém týmu to občas zajiskří. A když ne, tak něco není v pořádku!

      Vymazat
  4. Pane Nevrkla! Já osobně si moc vážím lidí, kteří se o určitou věc aktivně zajímají a nestydí se vyjádřit otevřeně jako Vy dnes. A doufám, že tyto debaty povedou ke zlepšení situace nejen ve fotbale, ale mezi lidmi vůbec. PS: dáme si pak spolu pivko Jura Jura a Vy

    OdpovědětVymazat
  5. Kluci pořád se nedari dneska to bylo zlé ale priste to bude lepsi kontakt tam byl a priste tri body vsichni se snazime a mame fotbal v bozicich radi jen tak dal. Hadky a rozepře k tomu patří je potřeba komunikovat. Parta i vedeni je super vsichni delame pro fotbal co muzem. Takze Hrádek dame a nalada bude lepší. Kluci sportu zdar fotbalu v Bozich zvláště Vas Misa 😍

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím do Božic - ač je výsledek jednoznačný, herně to určitě špatné nebylo, to se bohužel někdy "podaří". Rozčarování fanoušků je na místě, jedou daleko a určitě si i něco "za zábradlím" vyslechnou. Příští týden porazíte Hrádek a vše bude jinak - uvidíte :-). Je dobře, že se fotbal řeší a lidi zajímá, diskutuje se o něm... Mnohem horší by bylo, kdyby tomu tak nebylo :-)). Libor Nevrkla

    OdpovědětVymazat