pátek 19. července 2019

Konopná oáza klidu s božickou stopou

Při cestě na rozhlednu Rumburak a hrad Bítov jsme projížděli kolem farmy Vranč. takový bývalý Hoja Dvůr nebo Starý Karlov. Dneska je to tam ovšem všechno jinak. Parta mladých lidí zde provozuje Konopnou farmu Vranč a k tomu jako bonus zrcadlové bludiště v konopném poli.



Ne, nemusíte se bát, že se zde ocitnete v nějakém drogovém doupěti. Naopak, je to tu nádherná oáza klidu v rozbouřeném dnešku plném turistů a jiných starostí. Potkáte zde téměř výhradně rodiny s dětmi a jak jsem sám na sobě zjistil, je to tu takové pohodové, že se vám odtud ani nechce. A dětem, těm už vůbec ne! Znojemský boxerský klub Řešeto věnoval tomuto místu tři boxovací pytle, jsou zde výborné houpačky s kruhovými pletenými sedátky, na nichž dítka můžou i ležet a oddávat se snění....To vše podkresluje hudba ve stylu reggae, jak už to na správné Jamaice, zemi Boba Marleyeho, jehož dřevořezba zdobí střed areálu, má být. Koupit si můžete něco k jídlu i pití. Stylová (a výborná) je Vrančerka, konopná limonáda. Koupit si můžete pražená konopná semínka se čtyřmi příchutěmi, konopné mýdlo a plno dalších doplňkových věcí.
V zadní části dvora je vchod na konopné políčko upravené jako zrcadlové bludiště. I ty nejmenší děti bludiště zvládnou s úsměvem. A všude kolem vás jemný bílý písek a palmy. Ty si zde můžete i koupit.
A nejvíc mě potěšila jedna z obsluhujících děvčat, která se mě přímo zeptala, jestli nejsem z Božic? Ona taky byla. :-) Božickou stopu najdete na mnoha místech, i tam, kde byste ji nečekali.

                                         (lan)











2 komentáře:

  1. Jinak konopná políčka najdeme i v okolí Božic. Kdo ví, ať napoví. Ještě jednou zdůrazňuji, že se jedná o technické konopí, nikoliv o "trávu".

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme tam byli včera s dcerou a bylo to super.Konopné bludiště je za pár korun a jak pro děti tak i pro nás dospělé je jeho projití velká legrace.Příjemné posezení a občerstvení v podobě pláže a velké vyžití jak pro malé tak i větší děti.Určitě doporučujeme si tam zajed a rovněž ochutnat konopnou limonádu Vrančerku.

    OdpovědětVymazat