čtvrtek 12. září 2019

Co nového na obchvatech a silnicích vůbec

Začátkem října bude otevřena část obchvatu Znojma od kasárenské křižovatky po Nemocnici Znojmo. Po smrtelné nehodě na obchvatu Lechovic zde bylo provedeno nové značení, snížena rychlost a zakázáno předjíždění. Zpráva z Rakouska říká, že do provozu tam uvedli další část dálnice směrem k Mikulovu.


České budování obchvatů a dálnic je dlouhodobě naprosto nedostatečné. Dokončení celého obchvatu města Znojma je v nedohlednu, dobudování dálničního úseku Pohořelice - Mikulov je v nedohlednu a tak se vlastně musíme mírně radovat z dokončovaného obchvatu Lechovic, i když všichni vnímáme špatně vyřešenou křižovatku od Borotic. Ale to už začíná být obehraná písnička ... Jak píšu: Raději se radujme, že je obchvat v nějaké podobě hotový a otevřený!

                      (lan)


1 komentář:

  1. Dobrý večer. Nějak jsem nepochopil co je špatného na křižovatce obchvatu na Borotice. Jezdím tudy každý den, někdy i vícekrát denně a nějak jsem chybu na této křižovatce ani celkově obchvatu nepostřehl. Obchvat je naprosto přehledný včetně zmiňované křižovatky. Pokud za volantem a to nejen v nadupaném bouráku sedí pantáta co si myslí že mu patří silnice, nedodržuje ani základy pravidel o silničním provozu, není schopen se v křižovatce podívat do prava do leva, či se jen nahnout aby mu nezakrýval výhled středový sloupek vozidla tak na každé silnici a na každé křižovatce budou nehody a umírat lidé. Nechápu o čem je tu vůbec řeč, takový provoz zas na obchvatu není aby musel být řešen kruhovým objezdem nebo přemostěním a přivaděčem k obcím na vedlejších komunikacích. Jak jsem psal výš, pokud tam pojede pán silnic co nepočká 10 vteřin až projede auto po hlavní, nepomůže tam nic. Ani kruhák, ani semafor, ba ani závory.

    OdpovědětVymazat