úterý 10. září 2019

Lechovický obchvat má první smrťák. Policejní výzva projíždějícím řidičům

Dneska už to ví každý, že včera dopoledne došlo k tragickému střetu kamionu se sutí naloženým náklaďákem na novém obchvatu Lechovic. Pravděpodobný viník nehody při střetu obou vozidel přišel o život. Obchvat byl vzhledem k narušení vozovky a jejímu značnému znečištění zavřen až do osmé hodiny ranní dnešního dne.


Bohužel i první zprávy na Českém rozhlase Brno zněly tak, že k nehodě došlo v blízkosti křižovatky na Borotice. A na sociálních sítích se strhla široce sdílená lamentace nad špatně řešenou křižovatkou. Světlo do reality vnesla až reportáž televize Prima a pak už bylo jasné, že k nehodě došlo v jiné části obchvatu. Přesto výtka směrem ke špatně vyřešené křižovatce na Borotice zůstává a jenom otázkou času, kdy zde stejně bude vybudován kruhový objezd!

O události dnes informovala znojemská policejní mluvčí:
Pár minut po osmé hodině ranní jsme dnes přijali informaci o vážné dopravní nehodě na nové silnici u obce Lechovice. Došlo k ní v úseku mezi křižovatkou na obec Borotice a Čejkovice. Střetla se tam dvě nákladní vozidla a následky jsou bohužel tragické. Jeden řidič zemřel na místě a druhého transportoval vrtulník do nemocnice v Brně. Většinu části nového obchvatu Lechovic jsme zcela uzavřeli a dopravu odkláněli přímo přes obec Lechovice. Podle prvotních informací jeden z řidičů přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru a tam se čelně střetl s protijedoucím. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. K řádnému objasnění této vážné dopravní nehody uvítáme i další svědectví kolemjedoucích. Jestli má někdo záznam palubní kamery, jenž by nám k těmto účelům mohl posloužit, nechť se ozve na linku 158. Děkujeme za ochotu a spolupráci. 
     Odklízení nepojízdných vozidel a úklid vozovky s využitím těžké techniky bude trvat zřejmě až do pozdních odpoledních hodin.
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 9. září 2019

 Nepojízdná nákladní auta byla z místa nehody na obchvatu obce Lechovice odklizena až po osmé hodině večerní. Úsek byl celou noc uzavřen a veškerý provoz vedl stále přes obec Lechovice. Vzhledem k tomu, že část komunikace je po střetu nákladních vozidel poškozená, bylo nutné zde umístit dopravní značení. Ve směru od Brna je rychlost snížena na 50 km/h a ve směru od Znojma na 70 km/h. Je zde také zakázáno předjíždění. Provoz po obchvatu byl obnoven dnes ráno po osmé hodině.
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 10. září 2019

Žádné komentáře:

Okomentovat