pátek 9. března 2012

Rekonstrukce elektrických rozvodů pokračuje

Od konce mrazů pokračuje rekonstrukce elektrických rozvodů podél silnice II/397 (Jaroslavice - Božice - kruhový objezd na Mackovsku) v Božicích. Práce se v současné době přesunuly do oblasti křižovatky u sýpky.

Do země tak přijde na 1 600 metrů kabelů a vztyčeno bude 20 nových stožárů. V návaznosti na to práce dojde i k výměně veřejného osvětlení na uvedené trase.
Je docela zajímavé nahlédnout do výkopů a podívat se, co všechno již naší půdou vede. Nejhorším momentem pak je, když se někde podaří něco ze zemních přípojek poškodit. Na řadě míst se nakonec dělaly protlaky pod asfaltovými silnicemi, byť jsou pro firmu E.ON díky tomu náklady zvýšené. Je však třeba ocenit tlak starosty obce Karla Haly, aby se asfaltové silnice nepřekopávaly. Všude, kde k tomu v minulosti došlo, zůstaly trvalé "jizvy". Viz třeba drncáky před klášterem.


                                                                                       Ladislav Nevrkla







4 komentáře:

  1. Musíme ocenit i fakt,že se silnice nepřekopávaly ani při budování kanalizace.Nevím sice jaký to byl tlak,ale výsledek je velice estetický,žádné trvalé jizvy,ovšem ani přípojky k nemovitostem na druhé straně.Občane,napoj se už dál za svoje.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemáme tu tmu v Božicích nějak moc brzo ráno???

    OdpovědětVymazat