pondělí 9. dubna 2012

Božický Kulečníkový turnaj 2011 zná vítěze

Tradiční každoroční turnaj v kulečníků, který se koná od adventu do Velikonoc v Hostinci Kudlička Jan v Božicích, poznal těsně před Zeleným čtvrtkem svého letošního vítěze. Celý turnaj, především pak zápasy play-off, v kulečníkové hře zvané pool nepostrádaly kvalitu a dramatičnost a takový fotbalový Baníček mohl našim chlapům jenom tiše závidět.

Rozvětvený pavouk turnajových zápasů svedl do finále skutečně výborné hráče a opravdové mistry tohoto dovednostního sportu v Božicích. Kulečník nebo též biliár je sport hraný pomocí tága, které se používá ke šťouchům do koulí (černá, bílá, barevné a barevné napůl), které mají zapadnout do šesti kapes umístěných po obvodu stolu potaženém plátnem. Samozřejmě - začátečníci se ani třeba netrefí koule, srazí tu, kterou nemají, vystřelí kouli ze stolu, nebo nedej bože zlomí tágo či protrhnou plátno! Taky se každý musí naučit stavět koule pomocí plastového trojúhelníku a natřít špičku tága "klouzkem", aby byl šťouch přesný a kvalitní. Důležitá je taky psychika a pevná ruka hráče. Proto se do turnaje hlásí pouze hráči dobře fyzicky připravení a psychicky odolní.
Celý turnaj se hrál podle nejrozšířenějších, tzv. hospodských pravidel a hernou bylo příjemné prostředí Kudličkova hostince. Oba finálové zápasy (o 1.a 2. místo a o 3.a 4. místo) byly velmi dramatické a vítězové obou duelů zdolali své soupeře tím nejtěsnějším možným způsobem 3:2 na zápasy. Vítěz Vasil obhájil své loňské prvenství, zatímco poražený finalista Karel si na svůj triumf bude muset ještě rok počkat. Po předloňském a letošním druhém místě na něj zcela určitě čeká do třetice všeho dobrého ...!
Konečné pořadí: 1. Vasil Yurash (Božice) - na fotografii
                         2. Karel Kučera (Božice)
                         3. Luděk Fučík (Božice)
                         4. Marian Vávra (Mackovice)

Ceny pro vítěze věnoval pivovar Hostan a Hostinec Kudlička Jan.

                                                                       Ladislav Nevrkla







Žádné komentáře:

Okomentovat