pondělí 2. dubna 2012

Rozhledny jižní Moravy 26: Nováček mezi jihomoravskými rozhlednami (akt.)

Dnes nabízím k hádání rozhlednu, kde z vás určitě ještě nikdo nebyl, protože je stará pouhé tři dny! Byla postavena letos a otevřena v sobotu 31.března. A protože podobné rozhledny na mne působí jako magnet, nabízím nejčerstvější snímky a přidávám pár informací. 

Rozhledna je vysoká 17,4 m a vyhlídková plošina je ve výšce 12,6 m. Hlavní nosné sloupy jsou modřínové, podlahy jsou dubové.Vnitřní schodiště je kovové. Schodů je 63. Jedná se nádhernou stavbu s propracovanými detaily a je umístěna na velmi pěkném místě. Určitě se řadí mezi nejkrásnější rozhledny na naší jižní Moravě. Těším se na odpovědi,a potom prozradím další informace, protože navštívit toto místo bude pro vás opravdovým zážitkem.
                                                                                     - hic -









8 komentářů:

  1. Asi je to rozhledna u Přibic, ale nevím jak se jmenuje. JL

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ne, to je špatná odpověď. Další pokus možná bude lepší. -hic-

    OdpovědětVymazat
  3. Ivane, dovolím si malinečkou nápovědu: směr (od nás z Božic) zvolil JL správný :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Směr je celkem dobrý, ale rozhledna je od Přibic 12,5 km vzdušnou čarou. Takže ještě chvíli počkám se správnou odpovědí. Napovím, že z vyhlídkové plošiny rozhledny je na dohled rozhledna Akátová, tu už jsme tady měli. -hic-

    OdpovědětVymazat
  5. není to náhodou rozhledna v Hustopečích? Četla jsem, že se tam otevírá Mandlová rozhledna.
    Kučeříková :)

    OdpovědětVymazat
  6. Paní Kučeříková má opět pravdu!Rozhledna stojí na Starém vrchu nad městem Hustopeče. Z města k ní vede pěkná naučná stezka, nazvaná Mandloňová , s pěti zastaveními a posezením. Rozhledna na Suchém vrchu by se tedy měla jmenovat Mandloňová, ale na tom vlastně tak moc nezáleží. Přidávám ještě tři snímky na doplnění a prozradím,že vodník FIŠKIN hlídá nedaleký rybník ,kolem kterého vede naučná stezka.Její délka je asi 5 km. Vhodná tedy i pro děti a méně zdatné turisty. -hic-

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem dnes navštívil tuto rozhlednu a musím potvrdit, že je fakt pěkná. Jenom bych případné návštěvníky upozornil, že ulice Havlíčkova v Hustopečích je celá uzavřená (dělají komplet nový povrch), musí se jet přes náměstí (kolem toho nového kostela) a doprava. Někde nahoře zaparkovat (parkovacích míst je všude dostatek) a jít (s navigací v ruce je to pohádka) jakoby k dálnici (není to daleko). U hotelu V Zátiší už je značení. A taky dávat bacha na značky, jinak se protáhnete nahoru pěkným stoupákem (tomu se po značené cestě vyhnete a není to o nic delší). Pohled na mandloňový sad v srpnu 2012 však není moc příjemný: přestárlé proschlé stromy jsou po letošní zimě hodně zbídačené. Ale rozhledna je hezká, dobře se na ni stoupá i výhled je krásný. Působila na nás lépe než Výhon u Židlochovic. (lan)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na této rozhledně jsem též byl, asi tak před měsícem. Mohu potvrdit, že je opravdu hezká a má i svoji Turistickou známku č.1938. Karel K.

      Vymazat