neděle 8. dubna 2012

Fotbal: Místo tří bodů máme oči pro pláč

Tipy v dlouhodobé tipovací soutěži sponzora soutěže pivovaru Hostan, byly téměř jednoznačné. "Nevěřící Tomášové" však nakonec slavili úspěch. Byli to  např. Luděk a Laba. Ptáte se, jak je to možné?


 Do zápasu jsme šli jako jasní papíroví favoriti a jak se brzy ukázalo, právě to nám  svázalo nohy i hlavy na celých 90 minut! Už naše převaha v prvních 12 minutách nás měla varovat. Byla neplodná a hlavně k nám vůbec nepatří! My se máme úvodní čtvrthodinu "zahřívat" a pak soupeře - jako praví Slované - ze zálohy překvapit a postupně ničit. Takhle jsme sami nevěděli, co se sebou!  Soupeř to brzy zjistil a začal být dotěrný. Zoubky hráči Višňové vycenily v rozmezí 4 minut (12 - 16 minuta) tak důrazně, že i my, skalní fandové domácích, jsme zbystřili pozornost a začali se obávat o další průběh utkání. Když pak v 26´zůstali naši zadáci stát v domnění, že bude pískán ofsajd, a hostující hráč Tomáš Indra pokračoval osamocený v tahu na branku a přesně mířenou ranou prostřelil Ivoše, byla pohroma dokonána.  Zcela nečekaně jsme prohrávali 0:1 a dlužno říci, že jsme se z toho do konce zápasu nevzpamatovali. To v žádném případě neznamená, že bychom nechtěli. Chtěli jsme až moc a vlastně nám zhola nic nevycházelo. Těch rohů a přímých kopů, co jsme kopali - vše bez efektu. Tři šance za celý zápas - dvě dobře kopnuté standardky Davida Švejdíka a břevno Honzy Kudličky v 68´po nádherné ráně z asi 20 metrů, byly jen slabou náplastí na naše dnešní trápení. Hosté v závěru takticky střídali, čímž nás dočista vyvedli z konceptu a tak místo závěrečného úderu jsme hostující branku vážně ohrozili pouze Paťovou střelou do gólmana v 88´.
Jak jsme se shodli po utkání, nikdo z našich vyloženě nezklamal, ale bohužel nikdo tentokrát ani nevyčníval. Na rozdíl od našeho soupeře (tam třeba číslo 7 Jiří Adámek). U nás se nenašel nikdo, kdo hru "potáhl", usměrnil. A to asi byla hlavní příčina našeho nečekaného velikonočního škobrtnutí.
Až na jednu výjimku řídil zápas celkem dobře rozhodčí Gáfrik. Zato pomezní z Višňové byl asi nejslabším článkem na hřišti. Je na pováženou, že ani zápasy okresního přeboru neřídí delegovaní rozhodčí!
Naše sestava: Ivo Urban - Aleš Žák, Michal Topolčan, Pavel Michalovič (od 46´Marian Vávra), Pavel Ležák, Jiří Kubíček, Jan Kudlička (od 70´Tomáš Kudlička), Petr Horký, Jaromír Jandásek, David Švejdík, Patrik Šotkovský.
Příští zápas: Šanov - Božice, so 14.4.2012 v 16 h.

                                                                        Ladislav Nevrkla











Žádné komentáře:

Okomentovat