sobota 29. září 2012

Božická drakiáda

Pod názvem 1. podzimní setkání připravilo Rodičovské sdružení při základní škole a božičtí hasiči zábavné odpoledne pro děti a jejich rodiče. Na bývalé krosové dráze se ve čtvrtek 27.9.2012 pouštěli draci, opékaly se špekáčky, dojít mělo i na hry a hru na kytaru. Zajištěno bylo občerstvení. Tak to aspoň stálo na pozvánkách a plakátech.
Od malých i velkých návštěvníků jsem slyšel, že to bylo příjemné, klidné setkání, daleko od silnice a od civilizace, takže se tam děti mohly do sytosti vydovádět. Jedna malá dvojice (kluk - holka) mi říkala, že jim drak nechtěl lítat, jiný školák opáčil, že tam byl jen na čumendu, létající předmět si s sebou nebral. "Místo je to pěkné, ale vítr tam nefoukal a draci nelítali," posteskla si jedna z účastnic. Nakonec se podařilo vzlétnout čtyřem drakům, nejlepší patřil rodině Suchánkových. Za pomoci dědy Griebauma vzlétlo i "dráče" Marka Kročila. "Děti si to určitě užily, do setmění běhaly tam a zpátky a snažily se seč jim nohy stačily, aby jim ten drak vzlétl!" konstatovala další z účastnic. Kdo se unavil, mohl si zakoupit špekáček k opečení. Občerstvení bylo zajištěno hasiči. "Hasiči taky krásně udržovali oheň, atmosféra byla dobrá, díky burčáku, vydrželi jsme do pozdních hodin,"doplnila její kolegyně. "Jo a zapotili jsme se i my dospělí, jak jsme tam běhali, tam a zpátky :-)!" dodala ještě ta první. "Bylo fajn, že jednou za rok někteří udělali něco pro své děti," znělo unisono ode všech. Jeden stesk, ale zazněl: "Na letáčku bylo napsáno, že tam budou hry a hra na kytaru a bylo tam ... ." 

                                                                                  Postřehy účastníků zpracoval Ladislav Nevrkla














3 komentáře:

  1. A kdo zpěv doprovázel na kytaru, budou ještě nějaké fotky?

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mých informací tam ta hra na kytaru nebyla, ale fakt nevím... Fotky rád přidám, když ještě nějaké dostanu. Já jsem na drakiádě nebyl, jelikož si nechávám informace o tom, co se děje posílat mailem z obecního úřadu. Bohužel zrovna tuto pozvánku nějak zapomněli rozeslat. Ani v obchodech jsem ve středu a ve čtvrtek nebyl a hlášení rozhlasu neslyším, jelikož jsem tou dobou ještě v práci. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Hra na kytaru do 19.15 určitě nebyla....hry taky žádné jak bylo slibováno na letáku...ale snaha byla.Nikdy se nezavděčíte všem.Našim dětem se tam moc líbilo,akorád dráček moc nelítal,ale vynahradily si to jinak..příště nashledanou.

    OdpovědětVymazat