sobota 22. září 2012

Za krásami č. 36: Město živého slováckého folklóru

Další město, které Vám dnes představím, leží na jihovýchodě Moravy a patří do regionu Slovácka. Tento kraj je jedinečný pro svůj folklór - pestrobarevné a bohaté kroje, starobylé a dosud živé zvyky či rozmanitou hudební kulturu, stejně jako unikátní lidovou architekturu. Je to též vinařská oblast kvalitních vín z úpatí Bílých Karpat. 

Panenská příroda, květnaté louky a hluboké lesy jsou chráněny UNESCO. Napovím, že mezi nejznámější a nejnavštěvovanější jeho památky patří skanzen s názvem Vesnice jihovýchodní Moravy, místní zámek s různými expozicemi a výstavami a v neposlední řadě i přístav tzv. Baťova kanálu. Myslím, že nápověd bylo dost a nebude takový problém uhodnout toto naše krásné město. 
                                                                                                                  Karel K. 



3 komentáře:

  1. Tož já bych to viděl na Strážnici:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož je to tak, je to Strážnice. Karel K.

      Vymazat
  2. Také jsme poznali toto místo, protože 21.6.2012 klienti Domova důchodců Božice navštívili skanzen ve Strážnici. Kovárna ve skanzenu v nich vyvolala vzpomínky na dětství. Své zážitky a zkušenosti předávali průvodkyni. Návštěva Strážnice měla být spojena s návštěvou zámeckého parku, kde probíhaly přípravy MMF Strážnice. Klienti se těšili zejména na vystoupení dětí. Protože program návštěvy Strážnice byl bohatý a návštěva Domova pro seniory Strážnice se prodloužila, zmiňované vystoupení se nestihlo... V.R.

    OdpovědětVymazat