pátek 14. září 2012

Chválíme: Správu a údržbu silnic Znojmo (akt. 16.9.)



(Aktualizováno). Byl jsem dnes (3.9.2012) při návratu z práce příjemně překvapen. Silně poškozená a tudíž nebezpečná krajnice na komunikaci II/397 byla označena sloupkovými přenosnými značkami, tzv. lízátky. Ve čtvrtek 13.9.2012 byla již podstatná část krajnice opravena asfaltovým "výmazem. Docela důkladným. Padly tam prý dvě "tatry". No a v pátek 14.9.2012 byla úprava dokončena balenou. Teď už si všichni pochvalují nejen krajnici, ale především vjezdy k Bačovým a k Drechslerovým.
V úseku křižovatka u školy – křižovatka u Jednoty došlo po víkendovém dešti (18.a 19.8.2012) ke značnému narušení krajnice. Jelikož je zde v současné době zvýšená průjezdnost vozidel v souvislosti s budováním kanalizace v obci Božice, vzniká zde zvýšené nebezpečí havárie či poškození vozidla.
Umístění dopravních značek je první - z mého pohledu důležitý - krok spojený s následnou opravou této nepříjemné dopravní situace. Výmoly a poškození krajnice se výrazně zvětšily a prohloubily a staly se skutečně nebezpečnými a ohrožujícími bezpečnost silničního provozu.
Inkriminovaná místa jsem nafotil a poslal koncem minulého týdne s žádostí o pomoc a řešení na vedení Správy a údržby silnic Znojmo. A již v pondělí je tady konkrétní opatření!
V čele územního pracoviště stojí jako vedoucí oblasti Znojmo Ing. Zdeněk Komůrka. Pochvala za rychlou reakci na podnět občana patří tedy jemu a jím řízené instituci. Další kroky opravy budu pozorně sledovat a na těchto stránkách vás o nich budu i informovat. Aktuálně dávám palec nahoru.
A ještě dodatek: Prý jsem nebyl jediný, komu poškozená krajnice vadila. Stížností bylo více, jelikož tam k úhoně snad přišlo i nějaké osobní auto. Takže to byla spíš souhra nekoordinovaných okolností, která pomohla k rychlejšímu a přiměřeně dobrému řešení. Hlavně ať opravená krajnice vydrží první vtší vodu a následující zimní období.


                        Ladislav Nevrkla







1 komentář:

  1. Tak jsem se dneska dozvěděl, že zase taková sláva to ze strany SÚS nebyla a že si opravu (zaasfaltování) vjezdů do ulic k Drechslerovým a Bačovým nechali tvrdě zaplatit. Obecní pokladna tak pár desetitisíců pohubla. (lan)

    OdpovědětVymazat