čtvrtek 8. listopadu 2012

Jak nám kopou naše naděje


Zleva: Filip Köver, Lukáš Köver, Jaroslav Škrabal, Josef Němeček, Zdeněk Fučík,
Jaroslav Kapaňa, Marek Zeisel, Pavel Fučík, ležící: Patrik Hlušek, Štěpán Jandásek

Posledním zápasem si udělali radost, vyhráli 3:1. Celou sezonu se jim moc nedařilo. Skončili předposlední se 7 body, ale ...
I když skončili předposlední, z posledního zápasu měli velikánskou radost. Samozřejmě hlavně z toho vítězství! A o kom že je vlastně řeč? Je to o božické fotbalové přípravce. Pro mnohé z vás skoro nová informace, protože se o ní nejen málo mluví, ale ještě méně píše (jak se mi zmínila jedna paní na hřišti v Hrádku). A tak to trochu napravím.
Přípravka má 11 hráčů. Jsou to žáci 2. - 5. ročníku ZŠ Božice. Kluci jsou šikovní, snaží se a fotbal mají moc rádi. Většiny utkání se účastní v plném počtu a berou ten fotbal úplně jinak než dospělí. V jejich snaze jim pomáhá trenér p. Josef Zapletal, který je učí všemu, co je třeba a jezdí s nimi na většinu zápasů. Pokud mu to práce nedovolí, trénuje kluky Jan Kudlička ml. Poslední dobou vypomáhá i p. Marek Zifčák. Všichni fotbaloví fanoušci dobře vědí, jaké jsou to "nervy" při každém zápase. A co teprve když rodiče nadávají a pletou se do toho :-(. Pak to trenér nemá vůbec jednoduché!!! Trenérům za jejich čas strávený s našimi kluky za všechny rodiče děkuji.
Jak na začátku píšu, kluci obsadili předposlední místo, a to naznačuje, že je potřeba přes zimu pořádně zabrat, vytvořit rychlý útok a pevnou obranu. To už musí promyslet trenéři. Věřím, že klukům vydrží nadšení a nám rodičům a trenérům trpělivost, zodpovědnost, snaha pomoci a radost ze hry i z pohybu.

                                                Text a foto: Ludmila Škrabalová










4 komentáře:

  1. Liduš,máš pravdu,musíme je v tom hodně podporovat a hlavně držet jim palečky,ať další sezóna bude daleko lepší než letošní.Taky bych chtěla moc poděkovat trenérům,hlavně za jejich nervy a ochotu ty kluky někam dostat.Takže kluci"HODNĚ ZDARU" do další sezóny!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Letos ta sezóna nebyla tak,jak by měla být,ale taky doufám,že se to příští rok změní.Moc bych chtěla taky poděkovat trenérům za jejich odvedenou práci,ochotu a chuť ty kluky trénovat a dotáhnout je někam dál.Tak trenéři a kluci,ať je ta další sezóna o 100% lepší než ta letošní.A my rodiče doufáme,že to vyjde!

    OdpovědětVymazat
  3. KM schvaluje výsledky mistrovských utkání žáků a přípravek ze dne 2.,3. a 4.11.2012. Tak máme vítězství potvrzené :-)

    OdpovědětVymazat