čtvrtek 12. prosince 2013

Hlasujte pro božické douglasky

Ing. Jarmila Hudcová přihlásila letos do soutěže Strom roku Znojemska 2013 dvě božické douglasky rostoucí před kulturním domem. Zaujalo mě sdělení, že nevíme, kdy a kdo je zde vysadil.
To mi přijde velmi divné. Samy od sebe zde určitě nevyrostly, a tak by měli existovat pamětníci, kteří jejich stáří pomůžou upřesnit. Dle mého názoru byly vysazeny při konečné úpravě prostranství před kulturním domem, tj. někdy kolem roku 1980.
Myslím si, že bývalá tajemnice MNV paní Milada Hrušková, nebo tehdejší předseda MNV pan Jindřich Šebeček by si mohli pamatovat, jak to s úpravou prostranství a výsadbou okrasných dřevin tenkrát bylo. To, aby se ani u stromů nehádalo jejich stáří "baj očko"!
A jinak samozřejmě hlasujte. Informace o tom, kde a jak najdete na webu  http://www.nppodyji.cz/stromroku2013. Tam se mj. uvádí:
O váš hlas se uchází třináct dřevin nebo alejí či stromořadí. Podpořit je můžete až do konce března 2014 v anketě na této stránce. Hlasovat můžete také na výstavách - momentálně je až do vánočních prázdnin anketa vystavená na SOU a SOŠ na Přímětické ulici ve Znojmě a po Novém roce se budou fotografie stěhovat do Domu porozumění na Slepičím trhu ve Znojmě.

                                                            Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat