čtvrtek 5. prosince 2013

Zpevňování i úpravy komunikací

I v těchto dnech pokračují úpravy místních komunikací. Takovou terénní přípravou na zpevnění můžeme vidět jak u státní silnice u staré hasičské zbrojnice, tak na polní cestě kolem kapličky k bývalému smeťáku.
Že se jedná o nesouměřitelné práce? Omyl, pánové, omyl! Obě mají pro obec stejnou důležitost. Ta první je relativně malá plocha, která ovšem neskutečně trpí erozí a kdo jste tam někdy po dešti vlítli autem či jiným dopravním prostředkem, tak moc dobře víte, o čem mluvím. Krajnici již zpevnila SÚSka vyfrézovaným asfaltem, dokončení úpravy zbývající plochy bude provedeno, až bude vhodnější počasí..
Polní cesta pozadu na Kolonku trpí poslední léta neskutečně zvýšeným provozem a taháním bahna do vsi. Nevím sice, kdo provedl současné stržení nerovnosti, každopádně předpokládám, že tam obec provede ještě teď, když je provoz menší, nějaké zpevnění, aby tato předpříprava měla vůbec smysl. Nejhorším scénářem by bylo, kdyby to teď zůstalo takové napůl syrové. Jak píše jeden diskutující k jinému materiálu: nejhorší je, když se rozdělá 10 akcí a žádná se nedotáhne do zdárného konce.

                 Ladislav Nevrkla


1 komentář:

  1. Terénní úpravu provedla zemědělská firma Bagoňová - Míča. (lan)

    OdpovědětVymazat